Diari La Veu del País Valencià
Els Voluntaris pel Referèndum 9N2014 es presenten al País Valencià

RedactaVeu / Benimaclet.

Aquest dijous, a l’Assemblea de Benimaclet, tingué lloc la presentació del cos de Voluntaris pel Referèndum 9N2014. Aquest grup de persones voluntàries té per objectiu col·laborar amb les institucions catalanes per fer possible la celebració del referèndum d’autodeterminació del Principat de Catalunya previst per al 9 de novembre de forma unilateral, donada la probable obstaculització que tindrà per part de les institucions estatals.

Segons van expressar ahir els seus portaveus a València, Virgínia Vallejo, Elisabeth Hernández i Bruno Díaz, la campanya té tres objectius:

1. Informar sobre tot allò que envolta el nou 9N: el cens, la legalitat, les meses, els col·legis electorals, etc.

2. Pressionar els responsables polítics catalans, per tal que posen les urnes el 9N malgrat les pressions que es rebran per part d’Espanya, i 3. En cas que efectivament es convoque el referèndum, assistir-lo en tot allò que calga: fent d’interventors als col·legis, formant part de les meses electorals, informant a peu de carrer dels comicis, ajudant persones amb problemes de mobilitat, etc.

Els voluntaris van resoldre desenes de dubtes dels assistents sobre elements tècnics que envolten el 9N i sobre què passaria el dia després d’una hipotètica victòria del Sí. L’acte va cloure amb una crida als valencians i la gent de la resta dels Països Catalans a sumar-se a la marea verda dels Voluntaris pel Referèndum. Malgrat no poder votar el 9N, participar com a voluntari és una oportunitat per a ser protagonistes d’un moment històric per una part de la Nació.

Facebook www.facebook.com/voluntaris9n

Twitter: www.twitter.com/voluntaris9N

Comparteix

Icona de pantalla completa