Diari La Veu del País Valencià
Combat de kick boxing a Alzira amb presència de menors entre el públic

RedactaVeu / Alzira

La plaça Major d’Alzira es va convertir la nit del passat divendres en un improvisat espai que va acollir una vetlada de kick boxing a l’aire lliure.

L’espectacle, organitzat per un gimnàs de la ciutat i que va comptar amb el permís de l’Ajuntament, no va tenir cap tipus de control d’accessos, la qual cosa va permetre que hi assistira un bon nombre de menors entre els espectadors d’aquesta especialitat esportiva que inclou puntades de peu i punyades i que ha sigut objecte de controvèrsia en altres ocasions.

En la demostració, entre altres, estava el regidor de Festes Rafa Fita.

Des d’EUPV “exigim urgentment explicacions a Elena Bastidas, com a màxima responsable del govern local, per l’autorització d’autèntics combats i lluites de kick boxing a la plaça Major de la ciutat, en un recinte obert, sense control de menors i vulnerant obertament la Llei d’Espectacles de la Generalitat Valenciana i la Llei de Protecció de la Infància i l’Adolescència”.

Per a Ivan Martínez, portaveu local d’EUPV-Alzira: “es tracta d’un fet enormement greu, ja que no era una mera exhibició de postures i tècniques d’un esport considerat violent, sinó de combats a l’aire lliure i obert a tots els públics, amb la qual cosa es vulnera la llei. Exigim públicament explicacions a la sra. Alcaldessa, qui va autoritzar això, perquè va estar emparat per dos regidors de l’equip de govern que estaven presents -i fins i tot el sr Fita, regidor de Festes, pujà al ring- i va continuar eixa activitat sense que ningú la parara. Al mateix temps, exigim que s’aclarisquen les responsabilitats i que se n’assumisquen per part de qui va consentir això.”

La Llei d’Espectacles de la Generalitat 14/2010 i la llei de Protecció Integral de la infància (art. 34) i l’adolescència 12/2008 de la Generalitat prohibeixen expressament l’assistència a combats per part dels menors (art. 70). A més a més, tots aquests aspectes s’han vulnerat en l’apartat de la publicitat d’aquest acte (Llei valenciana d’espectacles, art. 33).

Comparteix

Icona de pantalla completa