Diari La Veu del País Valencià
CSI·•F insta Sanitat a mantenir els metges fins als 70 anys

RedactaVeu / València

El sindicat CSI·•F ha proposat en la mesa sectorial que Conselleria de Sanitat readmeta i mantinga en la seua pròrroga fins als 70 anys el personal jubilat forçosament des de la publicació de l’Ordre 2/2013. De la mateixa manera, ha plantejat que tot el personal prorrogat abans de la publicació de la citada ordre i que es troba en suspensió cautelar, conserve la pròrroga fins als 70 anys.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI•·F) ha realitzat, entre d’altres, aquests plantejaments en la mesa convocada per Conselleria de Sanitat després de les sentències dictades pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ), a instàncies dels recursos del sindicat, en les quals anul•la l’esmentada ordre de jubilació forçosa i els apartats de l’Annex II del Pla de Recursos Humans en els quals s’aborda la jubilació.

CSI•F també ha instat Conselleria de Sanitat a readmetre i mantenir la pròrroga de tot el personal jubilat forçosament des de la sentència que anul•la l’Ordre 2/2013. Igualment, proposa que, fins a la publicació del decret que regule la pròrroga en el servei actiu, queden suspeses les jubilacions forçoses i el personal afectat puga seguir en actiu, si així ho desitja, fins als 70 anys, sempre que ho permeten les seues condicions físiques i psíquiques acreditades pel Servei de Prevenció de Riscos Laborals.

La central sindical, en tot cas, considera “insuficient” substituir la citada ordre per un decret del Consell. “Tenint en compte que afecta interessos individuals de funcionaris públics quant a l’extinció de la seua relació funcionarial, el rang normatiu adequat per al desenvolupament de la jubilació forçosa del personal estatutari hauria de ser el de llei”, assenyala el sindicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa