Diari La Veu del País Valencià
Podemos emergeix com a tercera força política
RedactaVeu / EP / Madrid

Podemos, el nou partit que lidera el politòleg i tertulià Pablo Iglesias, ha entrat en les enquestes del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) com a tercera força política de l’Estat, mentre el PP va ampliar a 8,8 punts la seua distància sobre el PSOE d’Alfredo Pérez Rubalcaba, segons s’arreplega en el Baròmetre del mes de juliol, realitzat abans del relleu en la cúpula del PSOE.

En l’enquesta, realitzada en els nou primers dies de juliol, abans que Pedro Sánchez fóra triat secretari general del PSOE, es reflecteix una caiguda generalitzada de l’estimació de vot dels diferents partits polítics, amb l’excepció d’Esquerra Republicana (ERC).

El PP es manté com el partit preferit amb una estimació de vot del 30%, quasi dos punts menys que tres mesos abans, i a continuació figura el PSOE, que cau fins al 21,2%, el seu pitjor resultat en dècades. Això sí, quan es va preguntar els enquestats, era secretari general Alfredo Pérez Rubalcaba.

En tercera posició emergeix Podemos, amb una expectativa de vot del 15,3%, superant tant a IU-ICV, que es queda en el 8,2%, com a UPyD (5,9%).

Després de Podemos amb un 8,2% de vots, hi hauria Esquerra Unida i Iniciativa, seguits d’UpyD, amb un 5,9%; ERC, amb un 3,3%; CiU, amb un 2,9%, i Compromís-Equo, amb un 1,4%.

Comparteix

Icona de pantalla completa