Diari La Veu del País Valencià
Detingut l’assassí d’Oriola
RedactaVeu / EP / Múrcia / Oriola

La dona, de 39 anys, resident en el barri de Capuchinos, va morir el dissabte després de rebre forts colps en el cap per part de la seua parella. L’home va confessar el succés per telèfon a un familiar.

Mentre l’Ajuntament ha decretat aquest dimarts tres dies de dol per l’assassinat de la veïna presumptament a mans de la seua parella.

El subdelegat del Govern a Alacant, Alberto Martínez, ha confirmat que la parella convivia junta i que, a més del fill en comú que en el moment del crim estava a Múrcia amb un familiar, ella tenia una filla d’un matrimoni anterior.

Així mateix, ha destacat que el presumpte autor va confessar el crim a la germana de la víctima i ha precisat que la mort de la dona es va produir amb colps d’una espècie de maça que tenien a casa.

Aquesta és la tercera mort per violència de gènere que es registra al País Valencià en el que va d’any, després de les del Campello i Santa Pola. En 2013, les defuncions van ser nou, tres d’aquestes en les comarques del Sud, amb el que la xifra ja s’iguala a la xifra de l’any passat.

Oriola plora l’assassinat de Yolanda

L’Ajuntament d’Oriola ha decretat tres dies de dol oficial per l’assassinat de la veïna suposadament a les mans de la seua parella. D’aquesta manera, les banderes dels edificis oficials onejaran a mitja asta i amb un crespó negre durant el temps que del dol.

La Policia ha estat en les últimes hores cercant el suposat autor dels fets, un home de 37 anys i natural de Múrcia, contra qui no consten denúncies per violència masclista o maltractaments. L’home cercat per matar a la seua parella a Oriola va confessar a un familiar el crim ocorregut el dissabte.

La víctima, Yolanda, una dona de 39 anys va ser trobada morta el dilluns en el seu domicili de la localitat d’Oriola amb colps al cap. Residia en el barri de Capuchinos d’Oriola. Contra el que era la seua actual parella, l’home de 37 anys i natural de Múrcia, ara detingut, no consten denúncies per violència masclista o maltractaments.

L’avís el va donar a les 13.00 h la germana de l’home. La dona s’hauria posat en contacte amb el seu germà per a preguntar-li per què no acudien a arreplegar el seu fill, que feia dies que estava amb ella a Múrcia.

“Estic fent el que he de fer”, va ser la resposta d’aquest, la qual cosa va preocupar a la seua germana que va donar la veu d’alarma i va telefonar al 112.

La Policia Local d’Oriola ha sigut qui ha descobert el cadàver sense vida d’aquesta dona en el seu domicili, amb forts colps al cap. Tot apunta, segons les fonts municipals, al fet que la dona hauria mort feia un parell de dies.

La Policia, que porta el cas, va engegar el protocol per a localitzar l’actual parella de la dona, un home de 37 anys natural de la ciutat de Múrcia.

Segons fonts de la Comissaria Provincial d’Alacant, entre la parella no consten denúncies. No obstant açò, des de la Regidoria de Seguretat de la localitat s’apunta a un cas de violència masclista com a hipòtesi de la defunció.

Des de l’Ajuntament d’Oriola s’ha convocat els ciutadans, associacions i col•lectius veïnals a una concentració que s’ha celebrat aquest dimarts a les portes del consistori a les 11.00 hores en la qual s’han guardat tres minuts de silenci en repulsa per l’assassinat de la dona.

Comparteix

Icona de pantalla completa