Diari La Veu del País Valencià
Besalduch: ‘El silenci d’Indústria respecte a Castor és d’una gran irresponsabilitat’
RedactaVeu / Castelló de la Plana

La diputada socialista i alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, ha assegurat que la “falta d’explicacions” per part del Ministeri d’Indústria així com del Consell respecte al futur de la Planta Castor, després que es coneguera que les empreses concessionàries de l’explotació del magatzem de gas renunciaven a l’activitat, és d’una “irresponsabilitat insòlita”.

D’aquesta forma, la diputada socialista ha reclamat una explicació urgent sobre un tema que “preocupa a la ciutadania i sobre el qual el Ministeri, quasi un mes després de conèixer-se la notícia, encara no s’ha posicionat”.

En aquest sentit, Ana Besalduch ha recordat que va ser el passat 18 de juliol quan les empreses concessionàries van presentar davant el Ministeri d’Indústria un escrit de renúncia a l’explotació i “a dia de hui seguim sense conèixer quina és la postura del Govern sobre aquest tema i si acceptarà aquesta renúncia o no, i sota quines condicions”.

“Prou de diners públics per a salvar el negoci d’empreses privades”

Per tot açò, la diputada socialista ha anunciat que el pròxim període de sessions en les Corts, el grup socialista presentarà una sèrie d’iniciatives en les quals s’instarà el Govern Central al fet que arribe a un acord “per a paralitzar definitivament les extraccions de gas” així com “l’engegada d’un pla de reindustrialització per a la zona afectada que oferisca alternatives a les famílies afectades per la paralització de la planta”.

Finalment, Ana Besalduch també s’ha referit a la tècnica de fracturación hidràulica (‘fracking’) i ha instat el Consell a no cometre els mateixos errors del passat.

En aquest sentit, ha reclamat que es prohibisquen els permisos sol•licitats sobre aquesta tècnica i es faça cas a la taula d’experts convocada en 2013 que va emetre un informe en contra de la recerca d’hidrocarburs en les comarques del Nord ja que “hi ha molt de risc de provocar nous sismes”

“Ja està bé d’utilitzar els diners públics per a salvar el negoci d’empreses privades”, ha conclòs la diputada socialista.

Comparteix

Icona de pantalla completa