Diari La Veu del País Valencià
Problemes de calor al Clínic de València

RedactaVeu / València

El servei d’aire condicionat en l’Hospital Clínic de València va ser restablit aquest dilluns i està funcionant “a ple rendiment”. Les obres en l’àrea de reanimació van fer que pacients i treballadors passaren, segons els sindicats, prop d’un mes sense climatització. El clímax va arribar el cap de setmana, amb temperatures superiors als 30 graus en dos pavellons. Els treballadors asseguren que aquest no ha sigut un problema aïllat i que la falta de manteniment és general.

Davant aquesta situació, el portaveu socialista de Sanitat en les Corts, Ignacio Subías, ha criticat que els problemes “siguen conseqüències de les manques de manteniment per les retallades” i ha recriminat que Conselleria considere el tema solucionat “tot i que moltes zones de l’hospital continuen suportant altes temperatures’

El portaveu de Sanitat en les Corts ha qualificat d’“absolutament inacceptable” que en el segle XXI “els pacients d’un hospital públic i de referència de la Comunitat hagen de portar ventiladors de les seues cases per a poder suportar la calor en les habitacions” i ha recriminat que Conselleria considere solucionat el problema “tot i que són moltes les zones del centre i les habitacions que encara continuen suportant altes temperatures per les errades en el sistema d’aire condicionat”.

En aquest sentit, el diputat socialista ha insistit que “les contínues retallades del PP en Sanitat i la falta de manteniment han provocat situacions lamentables com la que s’ha viscut i se segueix vivint en el Clínic” i ha apuntat que una autonomia com la nostra, on les temperatures d’estiu són tan elevades “no pot permetre’s tenir pacients ingressats i malalts patint aquesta situació durant dies perquè és indigne”. “Suficients preocupacions tenen ja els pacients ingressats com perquè a més hagen d’estar pendents d’intentar sufocar amb mitjans casolans la calor de les instal·lacions hospitalàries”, ha criticat Subías a més d’insistir que aquesta situació “és conseqüència directa de les retallades imposades pel govern de Fabra”.

Per tot açò, des del PSPV han instat la Conselleria a portar “un manteniment adequat dels centres, perquè no tornen a produir-se aquestes situacions” i han assegurat que demanaran explicacions al conseller Llombart “perquè informe de per què durant dies un hospital públic com el Clínic ha romàs amb els sistemes d’aire condicionat desbaratats”.

Jubilacions als 65 anys

D’altra banda, el portaveu socialista de Sanitat ha recordat que el seu partit ja es va mostrar contrari l’any passat a l’ordre de la Conselleria de Sanitat sobre la jubilació dels professionals de la Sanitat als 65 anys perquè, segons ha explicat, “afectava molts sanitaris de gran prestigi i alta vàlua que, en plenes condicions físiques com a professionals, es veurien obligats a deixar la seua professió amb afectació, per una part, de la seua pròpia dignitat professional i, d’altra banda, als usuaris als quals se’ls privava d’aquests professionals altament qualificats”.

Subías ha remarcat que l’única raó per a prendre aquesta mesura és “economicista sense tenir en compte la qualitat, la qual cosa no és presentable en un sistema sanitari públic que ja està sent molt negativament afectat per culpa de les retallades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa