Diari La Veu del País Valencià
Guanyem Barcelona va penalment a per l’assessor del PP valencià, Luis Salom

ACN / Barcelona.

Guanyem Barcelona ha anunciat aquest dijous a través d’un comunicat que presentarà una denúncia penal per usurpació dels seus signes distintius després que un assessor del PP a l’Ajuntament de València haja registrat a l’Oficina de Patents i Marques les marques ‘Guanyem Barcelona’ i ‘Guanyem València’. La plataforma remarca que el logotip està protegit per drets de propietat intel·lectual i que la seua utilització en el tràfic jurídic i mercantil sense autorització constitueix un il·lícit penal. Afegeixen que la marca no registrada Guanyem Barcelona “és notòria, donada la seua presència mediàtica constant” i que “l’intent d’apropiació per part de persones vinculades al PP incorre en frau de llei”.

En aquest sentit, el registre fraudulent de la marca amb l’objectiu d’obstaculitzar l’exercici de drets socials i polítics pot constituir un delicte autònom contra els drets fonamentals, han recordat des de Guanyem Barcelona.

La plataforma ha llançat un missatge de tranquil·litat als seus adherits i simpatitzants assenyalant que el registre efectuat per l’assessor del PP no afectaria una possible concurrència a les eleccions amb el nom i logotip actuals.

Guanyem Barcelona ha explicat que després de la validació del projecte amb més de 30.000 firmes el passat mes d’agost, la plataforma es va constituir com a partit polític i va procedir a registrar la sol·licitud com a tal davant del Ministeri de l’Interior.

Segons que explica el comunicat, la decisió es va adoptar “justament per blindar davant de comportaments miserables de personatges oportunistes i protegir-nos del previsible joc brut”.

En opinió de Guanyem Barcelona, l’acció duta a terme per l’assessor del PP Luis Salom és “un símptoma perfecte de com la política neoliberal consisteix en la privatització indeguda dels béns comuns” i com “aquesta prepotència s’empara moltes vegades en una pretesa legalitat, violentant la llei al seu favor”.

“Alguns agents polítics entenen el sistema electoral com un procediment per expulsar la ciutadania del mecanisme de la representació, per qualsevol mitjà possible. S’exerceix així una violència contra la sobirania popular. Les eleccions són per a alguns el territori on destruir la democràcia, no una expressió de la mateixa. Això és exactament la vella política: no la protecció de la ciutadania, sinó el domini del més fort i el més astut sobre la majoria fent un ús impropi de la representació democràtica”, remarca Guanyem.

En aquest sentit, assenyalen que actuacions com aquesta posen de manifest “una manca de sensibilitat democràtica” i “por a perdre privilegis”.

La plataforma creu que el fets demostren “el més mínim respecte a les noves iniciatives ciutadanes” i escenifiquen la reacció de “la vella política davant una revolució democràtica”.

“La suposada ‘regeneració’ democràtica que prediquen es contradiu amb la ‘degeneració’ democràtica que practiquen, a qui intenta obstaculitzar la legítima expressió dels drets col · lectius només se li pot respondre amb un missatge: guanyarem als carrers, guanyarem a les urnes i guanyarem als jutjats”, adverteixen.

Comparteix

Icona de pantalla completa