Diari La Veu del País Valencià
Barberà diu que Luis Salom ha fet una gran ‘argúcia’ política

RedactaVeu / ACN / València

L’alcaldessa de València, Rita Barberà, ha defensat aquest divendres l’assessor del PP al consistori, Luis Salom, després que aquest registrara la marca ‘Guanyem Barcelona’ i ‘Guanyem València’.

A preguntes dels mitjans en roda de premsa posterior a la junta de govern, Barberà ha dit que Salom ha fet “una argúcia, un ardit polític amb l’objectiu de demostrar les febleses i la “manca de capacitat de grups que apareixen com a salvadors”.

L’alcaldessa ha afegit que amb el registre ha demostrat “la incapacitat” i “manca de preparació” de Guanyem “per posar-se al front de qualsevol institució”. Barberà ha dit que “és l’únic que ha fet però quan es toca a determinats col•lectius, sembla que se’ls fa ‘pupa’ ”.

L’alcaldessa de València ha assegurat no comprendre les crítiques “a un senyor que exerceix la seua llibertat dins de la llei” i ha afegit: “És que estem al col•legi?”

L’assessor del PP a l’Ajuntament de València, Luis Salom, va confirmar aquest dijous que havia registrat a l’Oficina de patents i marques els noms de ‘Guanyem Barcelona’ i ‘Guanyem València‘.

Després de confirmar la notícia, Salom va enviar un comunicat als mitjans assenyalant que renunciaria a les marques si tant Ada Colau com Pablo Iglesias donaven 10.000 euros cadascú als serveis socials de l’alberg Sant Joan de Déu de València. Salom va afegir que així demostrarien la seua sensibilitat social.

En resposta, ‘Guanyem Barcelona’ va anunciar a través d’un comunicat que iniciaria accions judicials per la via penal contra Luis Salom “per usurpació dels signes distintius”.

La plataforma remarca que el logotip està protegit per drets de propietat intel•lectual i que el seu ús en el tràfic jurídic i mercantil sense autorització “constitueix un il•lícit penal”.

També afegeix que la marca no registrada Guanyem Barcelona “és notòria, donada la seua presència mediàtica constant” i que l’intent d’apropiació per part de persones vinculades al PP “incorre en frau de llei”.

Comparteix

Icona de pantalla completa