Diari La Veu del País Valencià
Sanitat cobreix pediatres amb especialistes en medicina general
RedactaVeu / València

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mònica Oltra, ha denunciat aquest dissabte que la Conselleria de Sanitat està cobrint places de metges d’especialitat en pediatria per metges especialitzats en medicina general. Així ho ha reconegut el mateix conseller de Sanitat, Manuel Llombart, en resposta a una pregunta parlamentària formulada per Oltra, en la qual justifica aquesta situació per “la insuficiència de candidats disponibles en la borsa de treball de la categoria de pediatra”.

Per a Oltra, que s’estiguen cobrint les places de pediatra per metges especialitzats en medicina general és un autèntic “despropòsit”.

“Les especialitats són diferents perquè les afeccions i la manera de tractar les malalties de xiquets i xiquetes és diferent a la dels adults i per això existeix una especialitat concreta de pediatria que a més és importantíssima”, ha subratllat Oltra.

Segons Compromís, “l’excusa que no hi ha prou pediatres en la borsa de treball, encara que hi ha metges formats en pediatria amb uns nivells de coneixements grandíssim esperant poder tindre un treball, és inaceptable” i evidencia que Llombart “no sap gestionar la sanitat pública”, ja que “si hi ha carència d’especialistes en pediatria en la borsa de treball el que ha de fer el seu departament és convocar una nova oferta de places”.

Per a Oltra, “amb aquesta actitud irresponsable” per part del govern del PP “s’està produint una clara minva en la qualitat assistencial” que reben els nostres xiquets i xiquetes en la sanitat pública, la qual cosa “suposa un menyspreu no només a la infància” sinó també als ciutadans i ciutadanes que desconeixen que els seus fills no estan sent atesos per personal mèdic especialitzat en pediatria, sinó per metges especialistes en medicina general “que no tenen la formació adequada per a tractar els xiquets i xiquetes”.
El conseller “més incompetent”
“Aquest conseller -ha afegit Oltra- és amb diferència el més incompetent que hem tingut al front del departament de Sanitat i la situació que ha provocat en pediatria és gravíssima perquè està afectant la salut i la qualitat del servei que reben els pacients”.

Per aquests motius, Compromís ha anunciat que demanarà la compareixença del conseller de Sanitat en les Corts perquè done explicacions en seu parlamentària de la mesura en què aquesta situació està afectant la qualitat assistencial dels menors d’edat en el País Valencià.

Text amb la resposta parlamentària del conseller de Sanitat

Comparteix

Icona de pantalla completa