Diari La Veu del País Valencià
Joves Socialistes demana la dimissió de Català per la seua política ‘caòtica i incompetent’

RedactaVeu / València

El Secretari General de Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) José Muñoz, ha mostrat aquest dijous el suport de l’organització juvenil a la vaga d’estudiants convocada a tots els instituts del País Valencià.

Segons JSPV, aquesta és una nova jornada de protesta que torna a denunciar,per part de l’estudiantat i professorat, “l’atac frontal del PP contra l’ensenyament públic, en forma de retallades, deteriorament d’instal•lacions i,també enguany, amb l’aplicació de l’anomenada ‘Llei Wert’, la contrareforma educativa que representa la LOMQE”.

José Muñoz ha volgut expressar així el seu suport a aquesta vaga d’estudiants, afirmant que les mobilitzacions continuaran “fins que dimitisquen la consellera Català i el ministre Wert, o hi haja un urgent canvi de Govern que ature el desmantellament de l’Educació pública”.

‘Política del caos’ del PP

En aquests termes s’ha referit Muñoz contra la “política del caos” que estan duent a terme els Governs del PP, de retallada de beques i enduriment de les condicions d’accés, pujada de taxes universitàries, la reducció de beques de transport i de menjador, manca de professorat o l’eliminació de diferents línies en valencià.

D’aquesta manera, el líder de Joves Socialistes rebutja aquestes mesures per “atemptar contra la igualtat d’oportunitats, especialment dels estudiants procedents de famílies amb menys recursos”, ha subratllat.

A més a més, Muñoz ha afirmat que Joves Socialistes defensa un model educatiu alternatiu, on la prioritat siga que les administracions “salden el deute amb les universitats i els centres públics, posen col•legis on hui hi ha barracons,es contracte més i millor professorat, s’aposte per la llengua i l’escola siga un espai de convivència, integrador, laic i democràtic”.

Finalment, José Muñoz anima “tots els joves que pateixen les retallades de dret si d’oportunitats” a participar en la jornada de vaga i manifestacions convocades en tot el País Valencià, ja que “només una resposta forta i col•lectiva en e lcarrer i en les aules, pot demostrar que hi ha alternatives a la seua política i que no deixarem que seguisquen xafant els nostres drets”, ha afirmat.

Comparteix

Icona de pantalla completa