Diari La Veu del País Valencià
Mas: ‘’La consulta definitiva són unes eleccions amb llista conjunta’

www.naciodigital.com

Cap a les plebiscitàries. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest matí que la “consulta definitiva seran unes eleccions amb una llista conjunta i un programa comú que si treu majoria absoluta ja sabrem qui ha guanyat”. Aquest és el full de ruta que ha proposat el president després del fiasco de la cimera proconsulta celebrada ahir al Palau de Pedralbes.

En una compareixença a la Sala Gòtica del Palau, Mas ha assegurat que tot i unes plebiscitàries, el 9-N “va endavant, no tots junts però endavant”. Mas ha avançat que s’utilitzaran “marcs legals pre-existents plenament vigents” per celebrar-la sense aclarir quins. De fet, el president ha admès que no es pot fer la consulta amb el decret i llei de consultes suspesos. Per fer-ho, el Govern utilitzarà una altra fórmula legal, més de 20.000 voluntaris per celebrar-la, la pregunta pactada i els col·lectius previstos. Els resultats se sabran el dia 10.

“Unes eleccions plebiscitàries poden fer mandra per alguns però a Madrid fan por, és l’única manera que es pot fer un referèndum a l’Estat espanyol, a través d’unes eleccions”, ha afegit. “Aquestes eleccions estan més verdes que madures”, ha aclarit. Ara bé, l’objectiu prioritari de Mas és que el 9-N es pugui votar i per això ha pregat “a la gent que hi vagi a votar”.

Pel que fa a la unitat, Mas ha insistit que la “baula de la unitat, la més feble, està desencaixada però no trencada”. Una reflexió que li ha servit per pregar al front sobiranista que s’ho repensen abans del dia 9-N. Mas, però, ha aclarit que “poden no estar d’acord amb la fórmula per votar el 9-N però fer-hi suport”.

Comparteix

Icona de pantalla completa