Diari La Veu del País Valencià
La natura del Camp de Morvedre, més a prop que mai

RedactaVeu / Camp de Morvedre.

La Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró acaba de posar en marxa una nova pàgina web per a difondre els tresors naturals del Camp de Morvedre. En aquest nou lloc web, entre altres moltes iniciatives i projectes, el visitant podrà trobar diferents itineraris als espais naturals més representatius i més valuosos de la comarca valenciana, com per exemple els Estanys d’Almenara, la Font de Quart, el riu Palància, la muntanya del Garbí, la Marjal dels Moros o la Casa Penya.

Col·legis, escoles, instituts, associacions locals, empreses, falles, entitats veïnals i culturals, grups excursionistes, clubs esportius, bandes de música…tots tenen l’oportunitat de descobrir la natura del Camp de Morvedre amb la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró, una comissió que porta quasi 20 anys posant en valor i donant a conèixer els tresors naturals de la comarca i que ara acaba de llançar una nova pàgina web amb totes les seues activitats, propostes i iniciatives: http://educacioambientalagro.com/

L

a Font de Quart, Quart de les Valls (el Camp de Morvedre)

“Pensem que la clau per a estimar i protegir la natura és conèixer-la. Per això, en aquest nou lloc web proposem una sèrie d’itineraris als espais naturals més representatius del Camp de Morvedre”, explica Sara Aunés, coordinadora de la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró. “Amb un xicotet recorregut, intentem mostrar els elements de biodiversitat més característics de cada un dels ecosistemes, així com les relacions entre ells i el patrimoni cultural que els envolta”, afegeix Sara Aunés.

A més de les visites guiades pels espais naturals del Camp de Morvedre, en la nova pàgina web de la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró trobaràs moltes més propostes i iniciatives per a gaudir de la natura de la comarca. Però, a més, des del grup ecologista també et donen l’oportunitat de posar el teu granet d’arena per a protegir-la i conservar-la. Per exemple, amb els voluntariats de la Colla Verda de Sagunt o del Projecte Emys; amb jornades de participació, tallers i xerrades; amb projectes de sensibilització i comunicació per a ajuntaments, com el de La Font és Vida; amb activitats de responsabilitat social corporativa (RSC) per a empreses; i amb tot tipus d’iniciatives per a desenvolupar en els col·legis i instituts de la comarca, com per exemple el Dia de l’Arbre Escolar o el projecte Participa!

La nova pàgina web de la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró es troba encara en fase de construcció. “I això és perquè volem que siga un espai dinàmic, que s’actualitze periòdicament a les iniciatives que desenvolupem conjuntament amb les escoles, col·legis i instituts de la comarca. Però, també amb les activitats que ens proposeu des de qualsevol tipus d’associació, club o entitat del Camp de Morvedre”, expliquen des de l’associació.

“Per a nosaltres, l’educació ambiental és un concepte molt ampli, amb continguts transversals aplicables a qualsevol coneixement o forma de vida, i que va dirigida i és necessària per a totes les edats, des d’adults a xiquets. No sols la població més jove hauria de ser la destinatària de l’educació ambiental. També els adults hem d’aprendre i conscienciar-nos”, afirma Sara Aunés.

Comparteix

Icona de pantalla completa