Diari La Veu del País Valencià
Desfeta en Compromís: no s’aproven les Primàries
RedactaVeu / València.

El Consell General de Compromís no ha aprovat el reglament de primàries que s’havia presentat després de llargues negociacions entre les formacions que formen part de la coalició.

L’assemblea ha votat de forma majoritària a favor del reglament, però no ha aconseguit els dos terços necessaris de vots favorables per a ser validada, segons les seues pròpies normes internes.

Açò implica que l’acord en el qual s’havia treballat durant els últims mesos, que incloïa aspectes tan polèmics com les reserves de pluralitat en les llistes, haurà de tornar a ser reformulat, la qual cosa situa la formació en una greu crisi política a sis mesos de les eleccions i sense candidat.

El resultat ha sigut de 103 vots a favor, 33 en contra i 25 abstencions.

El sector crític del Bloc de Castelló ciutat ha votat en contra d’aquest reglament de primàries.

Fonts de la coalció han afirmat a La Veu que en aquestos moments hi ha una reunió d’urgència.

Prèviament, tant el Consell Nacional del Bloc com la Mesa Nacional d’Iniciativa han celebrat les seues pròpies votacions. En el primer cas hi ha hagut 59 vots a favor, 33 en contra i 25 abstencions, mentre que en el cas d’Iniciativa s’ha aprovat per unanimitat.

Les fonts consultades han explicat que les reunions prèvies d’ambdues formacions, després de les quals s’ha iniciat el Consell General de Compromís, s’han allargat i “molta gent ha marxat” del complex de la Petxina de València, amb la qual cosa dels més de 300 assistents inicials, han dipositat el seu vot finalment menys de 200 persones.

Després d’aquests resultats, la Mesa Nacional d’Iniciativa s’ha tornat a reunir i ha aprovat traslladar al Bloc la possibilitat que es puga ratificar el reglament al marge d’aquesta votació, amb un acord entre partits.

Comparteix

Icona de pantalla completa