Diari La Veu del País Valencià
El Govern estatal conclou que el projecte petrolífer al golf de València no ha d’executar-se
Europa Press / Eivissa / València

Segons ha informat el col·lectiu, el 28 d’octubre va tenir entrada a la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental i Mitjà Natural, encarregada d’elaborar la Declaració d’Impacte Ambiental, l’informe a l’estudi d’impacte ambiental del projecte ‘Campanya d’adquisició sísmica 3D amb els permisos B, G, AM·1 i AM·2 al golf de València (20120322MIN)’ per a la seua incorporació a l’expedient d’avaluació d’impacte ambiental del projecte de Cairn Energy.

Aquest informe va ser sol·licitat el 27 de desembre de 2013 per l’Àrea d’Indústria i Energia de la Delegació del Govern al País Valencià, a través del qual s’ha centralitzat tot el procés d’informació pública de l’estudi d’impacte ambiental de l’esmentat projecte.

Segons ha explicat Mar Blava, la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental i Mitjà Natural és el departament del Ministeri encarregat d’elaborar la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA), el termini del qual venç oficialment el pròxim 10 de desembre.

El citat informe ha sigut enviat a la companyia petroliera perquè emeta les seues consideracions sobre aquest tema, la qual cosa podria implicar un cert retard en la terminació de la DIA, segons ha pogut conéixer l’Aliança Mar Blava.

La Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar fa al seu informe una detallada relació de les espècies de cetacis, tortugues i aus marines presents a la zona que es veuria afectada, totes elles estrictament protegides, i conclou que “la motivació d’aquest informe negatiu està basada (…) en els valors naturals de la zona i en la presència d’espais i espècies protegits”.

“Per aquest motiu, l’alternativa desitjable des del punt de vista de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar és l’opció de no-realització de l’activitat de prospecció sísmica en àrees de presència de cetacis sensibles i espècies protegides”, es destaca a l’informe.

Potencial afecció negativa sobre la fauna marina

Així mateix, Mar Blava ha ressaltat que al document es posa de manifest que “tenint en compte l’informe d’aquesta unitat, emés el 20 de març de 2013, l’enorme superfície en la qual es pretenen realitzar els treballs sísmics i l’ampli període temporal, es considera que la potencial afecció negativa sobre la fauna marina present a l’àrea d’actuació, és d’una magnitud suficient com per desaconsellar que es desenvolupe el projecte”.

Comparteix

Icona de pantalla completa