Diari La Veu del País Valencià
‘Escoltar Cinema’, música i imatge amb Joan Soler el dissabte a Arrancapins
RedactaVeu / València

Ens parlarà de diferents estils de banda sonora i d’alguns dels grans compositors que han escrit per el cinema. Veurem alguns dels fragments més famosos del cine, escoltarem les seues músiques, ens contarà un munt d’anècdotes i ens ho il·lustrarà tot amb la seua guitarra.

Joan Soler

Guitarrista de formació autodidacta, tot i que va assistir a classes i seminaris amb guitarristes de la talla de Carlos Gonzalbez o Joe Pass, començà a tocar pels locals de València als primers 80 del passat segle.

Va liderar o formar part de diversos projectes com ara Flying Colors o Jamboree Jazz, i ha actuat amb infinitat de músics: Dave Schnitter, Jack Walrath, Lou Bennet, Ted Curson, Ingrid Jensen…

Així mateix ha gravat més d’una desena de discs tant propis com en col·laboració amb els principals músics de jazz del panorama espanyol: Ramón Cardo, Perico Sambeat, Jorge Pardo, Javier Colina, etc.


Entre les seues nombroses activitats, destaca la direcció dels Concerts Didàctics sobre la història del jazz que organitzà el Palau de la Música entre 1997 i 2004, així com de Jazzom, un col·lectiu composat per professors de música d’ensenyament primari i secundari, creat l’any 2010, al qual, a Arrancapins, hem tingut ocasió d’escoltar en dues ocasions.

Trailer en la seua versió en castellà.

Comparteix

Icona de pantalla completa