Diari La Veu del País Valencià
50.000 valencians podrien beneficiar-se de l’ajuda de 426 euros

RedactaVeu / València

Al País Valencià, la taxa de cobertura és del 48,4%, mentre que la mitjana de l’Estat és del 57%, per la qual cosa CCOO PV considera que la signatura de l’acord amb el Govern repercutirà en aproximadament 7 punts d’increment d’aquesta taxa.

Des del sindicat s’insisteix en la “urgència de donar resposta a les necessitats bàsiques de les famílies treballadores en situació de major dificultat”, sobretot als qui més els està costant trobar ocupació.

Pel que fa a aquest col•lectiu, són ja 185.300 els valencians i valencianes que porten més d’un any inscrits en la desocupació, molts dels quals han esgotat qualsevol tipus de prestació, segons CCOO PV.

Per a Ana María García, secretària d’Ocupació de CCOO PV, aquesta xifra reflecteix la “desigualtat amb la qual ha colpejat la crisi”, condemnant a la pobresa i a l’exclusió social àmplies capes de la població.

Sis mesos d’ajuda

L’ajuda de 426 euros mensuals, el 80% de l’IPREM, podrà cobrar-se durant sis mesos. La seua durada serà d’un mínim de 15 mesos amb vigència inicial entre el 15 de gener de 2015 i el 15 d’abril de 2016. Les persones que la reben es comprometen a participar de les accions de formació i orientació que es desenvolupen per part del Servef.

Es podrà compatibilitzar amb una ocupació per a poder afavorir l’ingrés en el mercat de treball d’un col•lectiu amb especials dificultats d’inserció.

Aturats esperen el seu torn en una oficina del Servef de València. Foto: Benito Pajares.

Una ajuda “que no cobreix totes les necessitats”

“Aquesta mesura no cobreix totes les necessitats, ja que segueixen havent-hi persones desprotegides a les quals cal atendre en la nostra comunitat autònoma”, assegura Ana María García.

Des de CCOO PV aposten per complementar aquesta mesura amb la pujada del Salari Mínim Interprofessional, amb la instauració d’una renda mínima, amb polítiques actives que fomenten la creació d’ocupació i amb inversió pública en sectors estratègics, com la indústria i altres activitats d’alt valor afegit que estimulen la reactivació econòmica.

Comparteix

Icona de pantalla completa