Fiscalia denunciarà Escal i Indústria i Medi Ambient per autoritzar Castor

Els fets podrien ser constitutius dels delictes de prevaricació mediambiental i contra el medi ambient
23 desembre 2014 01:00h
Castelló de la Plana / ACN

La Fiscalia de Castelló ha anunciat aquest dimarts que presentarà una denúncia davant el jutjat de Vinaròs (Baix Maestrat) per fets aparentment delictius al projecte Castor.

Segons que ha informat el ministeri públic, la denúncia s'interposarà contra els responsables de l'Institut Geològic Miner, del ministeri de Medi Ambient i del ministeri d'Indústria que van intervenir en la tramitació de la concessió d'explotació del projecte.

Així mateix, la Fiscalia també denunciaria la mercantil Escal UGS, apreciant en tots ells delictes de prevaricació mediambiental i delictes contra el medi ambient.

La Fiscalia de Castelló informa que ha obtingut el vistiplau de la Fiscalia General de l'Estat després de finalitzar les diligències penals que es van iniciar l'octubre de 2013, coincidint amb els episodis de major intensitat sísmica a l'entorn del Sènia. El ministeri fiscal va incoar aleshores diligències d'investigació penal per “esclarir el que ha ocorregut en relació amb els múltiples sismes patits durant les darreres nits”. La decisió va ser presa d'ofici i sense que existira cap denúncia prèvia.

Les diligències es van ordenar després que el ministeri d'Indústria ordenara el cessament de l'activitat del Castor i que s'hagueren registrat nombrosos sismes a la zona. La fiscalia mirava de determinar si els sismes estaven relacionats amb l'activitat de la planta.

Una de les diligències, practicada el mateix dia que es va iniciar el procés, va consistir en ordenar que un helicòpter de la Guàrdia Civil es dirigira al magatzem per comprovar que realment havia cessat activitat, atès que els sismes es continuaven produint.
 

Els informes de l'Institut Geològic Nacional i de l'Institut Geològic Miner conclouen que va haver una relació entre la injecció de gas al Castor i els sismes.
 
next