Diari La Veu del País Valencià
Porres, manilles, projectils, escuts i cascs antiavalots a Expojove

Leo Part / València

Vaja un exemple per als menuts! Això és el que amb lògica indignació pot pensar qualsevol visitant que acudisca amb els seus fills, nets o nebots aquest dies a la Fira Expojove de València quan passe per l’espai destinat a les Forces de Seguretat de l’Estat i veja exposats –i el que és més greu, els xiquets que els acompanyen- tot un conjunt d’elements utilitzats pels antiavalots com ara bales, projectils, porres, manilles, cascs i escuts.

Així les coses, no és d’estranyar que el grup municipal d’EUPV en el consistori que dirigeix la ‘bèl•lica’ Rita Barberà, Amadeu Sanchis, haja exigit que es retire “de manera immediata” tot el material que es troba exposat tant del Cos Nacional de Policia com de la Guàrdia Civil en l’edició d’Expojove d’enguany.

Familiaritzar els xiquets amb elements repressius?

“No té justificació alguna que els xiquets hagen de veure porres, escuts, cascos i manilles que s’utilitzen en manifestacions” per a així, al seu judici, “familiaritzar la infància amb elements repressius que l’Estat només hauria d’emprar en moments extraordinaris”, ha assenyalat Sanchis en un comunicat.

I no sols això. El portaveu d’esquerra Unida ha anat més lluny al lamentar profundament que front a aquesta més que lamentable exposició d’elements repressius a Expojove justament es “troben a faltar” pavellons d’ONG que treballen per la pau i la solidaritat.

L’edil de la formació d’esquerres ha assegurat que aquests materials “l’única cosa que fan és confondre els xiquets ja que reben informació que resulta totalment contradictòria amb el que a les escoles se’ls ensenya”, ha insistit.

“Quan portem els nostres fills a una fira com és Expojove és lamentable observar com, a més de màquines de guerra, són mostrades com si d’una atracció més es tractara aquesta classe de material antidisturbis”, ha explicat.

Promoure els valors de la pau i la no violència

Per a EU, una fira infantil i juvenil com Expojove hauria de promoure els valors de la pau i la no-violència, al mateix temps que ha recordat que el 90 per cent de les víctimes dels conflictes armats són civils, i molt especialment xiquets, com demostren guerres com la d’Afganistan, l’Iraq, o els bombardejos sobre els territoris palestins a Gaza.

Per açò, Sanchis ha indicat que des de la seua formació pensen que del que es tracta és d’ensenyar el valor de la negociació, de l’acord i de l’enteniment entre parts en conflicte i no “la de resoldre els problemes a través de mesures merament punitives i no dialogades” que, al seu entendre, és la conclusió a la qual “difícilment arribaran els joves que visiten aquests dies Expojove”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa