Diari La Veu del País Valencià
L’oposició titlla de ‘buit’ i ‘irreal’ el discurs de Fabra de Cap d’Any
RedactaVeu / València

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha afirmat aquest dimarts que no és moment de “donar passos en fals que puguen provocar una involució” i ha reclamat “no deixar-se guiar només per sentiments que ens condueixen a models d’estat fallits” o “retrocedir èpoques superades”.

Fabra s’ha expressat en aquests termes durant el seu missatge de Cap d’Any en el qual ha reclamat avançar cap al progrés col•lectiu, “construint les normes de convivència des dels consensos i mai des de la ruptura”. Al llarg del seu discurs, el cap del Consell ha assenyalat que 2014 ha estat l’any de la consolidació de la recuperació i s’ha compromès a crear entre 75.000 i 100.000 nous treballs al 2015 .

Alberto Fabra ha citat com a “referent de concòrdia i acord” l’expresident del govern de l’Estat espanyol Adolfo Suárez i el rei Felip VI com a referent de “regeneració de la institució”. Fabra ha dit que l’abdicació del Rei Joan Carles I en la figura de Felip VI així com la mort de Suárez han estat algunes de les notícies principals de l’any.

Blanco: “Un discurs buit de continguts”

En resposta a aquest missatge, el candidat d’EUPV a la Presidència de la Generalitat Valenciana, Ignacio Blanco, ha assegurat que aquest “és el discurs d’un president amb data de caducitat”.

Per a Blanco, “Fabra intenta fer-se escoltar sense tindre res a dir i fa un discurs buit, sense continguts, parlant de pressupostos socials quan solament són pura propaganda”. A més, el síndic d’EUPV en les Corts Valencianes ha recordat que “és el discurs d’un president amb data de caducitat, d’un candidat a candidat que espera que el president del seu partit el confirme quan la resta ja estem escollits en processos democràtics”, front a Fabra, un “president que ha imposat per dues vegades un copagament il•legal a les persones amb discapacitat i dependència, el president que ha aplicat les retallades més dures de la Generalitat Valenciana, qui ha exclòs del dret universal a la salut a part de la població immigrant”.

Morera: “Fabra torna a donar una imatge penosa”

Per la seua banda, el síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha indicat que “per segon any consecutiu, el president de la Generalitat torna a donar una imatge penosa”.

Per al portaveu de Compromís, el discurs de Fabra és “irreal, pobre, sense missatges positius creïbles. És el discurs del comiat del partit que ha arruïnat les valencians i els valencians, del partit que ha distribuït en milers de famílies valencianes la pobresa i la desocupació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa