Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València no té redactat el Pla d’Actuació davant sismes

RedactaVeu / València

L’edil Rosa Albert ha lamentat que “no hi ha data prevista per a la seua redacció ni se sap quins objectius ni quines mesures inclourà” i ha agregat que València és una ciutat que està inclosa en el llistat de municipis d’intensitat major de 7, “la qual cosa significa que es poden produir tremolors de fins a 7 graus en l’escala de Ritcher”. Per açò, ha insistit: “no entenem la desídia de l’equip de govern en aquest tema”.

La regidora ha recordat que el seu grup ha formulat preguntes des de 2013 sobre aquest tema sense que fins a hui s’haja concretat res. Al maig de 2013 se’ls va dir que en un període de dos anys estaria el Pla d’Actuació enfront del Risc Sísmic. “Hem començat 2015 i no tenim el pla”, ha assenyalat Albert.

Ha insistit que els plans d’actuació municipals estableixen l’organització i els procediments d’actuació dels serveis i recursos de titularitat municipal, així com els assignats per altres administracions i entitats amb la finalitat d’afrontar emergències per terratrèmols i la Conselleria, a través del Decret 44/2011, estableix un termini de tres anys per a la redacció del pla als ajuntaments situats en zones sensibles al risc sísmic com és València. “L’Ajuntament no pot ajornar més la redacció”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa