Diari La Veu del País Valencià
Una vintena de neonazis agredeixen dos joves a València al crit de ´guarros´
RedactaVeu / València

La plataforma Acció Popular Contra la Impunitat va informar ahir de l’agressió que van patir dos joves la nit del dissabte 26 de desembre en el carrer Manuel Candela, de València, perpetrada per un grup d’una vintena de neonazis.

Els agressors,segons publica el diari Levante-EMV, van increpar dos joves que passejaven per la zona, van agredir a un d’ells i li van robar una carpeta amb treballs de classe. Els atacants es van dirigir a les víctimes cridant-los “guarros” i preguntant-los si eren antifeixistes. Sense intervenir paraula, van iniciar l’agressió i immediatament la fugida. Alguns testimonis asseguren haver vist un grup de joves amb simbologia neonazi la mateixa nit pels voltants de la plaça del Cedre.

En 2008, un altre grup de neonazis va apunyalar en el mateix barri a un jove antifeixista, que va estar apunt de morir, i pel que van ser condemnats dos dels autors a penes de presó.

Aquest succés se suma a altres denunciats setmanes enrere per aquesta plataforma, que havia assessorat a algunes de les víctimes d’una altra agressió neonazi a Benimaclet, també amb robatori inclòs, així com un altre robatori protagonitzat per neonazis a una jove valencianista després de la manifestació d’organitzacions d’esquerres el passat 9 d’Octubre.

“La Policia sap on i quan es reuneixen”

Acció Popular va demanar ahir a la Delegació del Govern que sol•licite a la Policia una vigilància més estreta d’aquests grups, ja que saben perfectament on i quan es reuneixen, i qui són els habituals agressors, alguns dels quals fins i tot exhibeixen les seues gestes en les xarxes socials, com va ser el cas del robatori d’una pancarta el passat 9 d’Octubre anteriorment citat, i que va aparèixer en una foto penjada en el compte de Twitter de GAV Gandia.

La plataforma porta denunciant els delictes d’odi des de 2007 al País Valencià, i va presentar diversos informes tant a les Corts com al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu.

La majoria d’agressions denunciades des de llavors, i en particular la col•locació de diversos artefactes explosius per part de grups feixistes, no han sigut mai esclarides malgrat haver-hi denúncies.

Comparteix

Icona de pantalla completa