Diari La Veu del País Valencià
Gran participació al Festival d’arts escèniques a l’interior dels habitatges d’Ontinyent
RedactaVeu / Ontinyent

Divendres començava la festa amb la inauguració del festival ‘Poble Nou endins’ i del projecte ‘Botigues d’Art’, en què diversos artistes exposaven les seues obres als comerços del barri.

Un total de 40 obres posaran de manifest fins al 8 de febrer les peculiaritats del barri en forma d’obres pictòriques. Les obres poden visitar-se en l’horari d’obertura dels comerços.

La inauguració va prendre cos en forma de passeig pel barri de la mà dels poemes de David Mira que el col•lectiu Renadiu va recitar i el grup de dolçainers El Regall va amenitzar.

Foto: Vicent Guerola.
La cercavila, d’un centenar de persones, va finalitzar al Mercat Municipal on es va llegir un manifest que convidava tothom a participar a les activitats proposades als habitatges, i que destacava el tarannà reivindicatiu del festival, el qual pretén fer una crida d’atenció de la situació que pateix el barri i destacar les seues potencialitats i possibilitats.
Foto: Luis Botella

Dissabte i diumenge es van portar a terme els espectacles proposats, els quals oferien un ventall variat de propostes escèniques -performance, intervenció sonora i visual, dansa, contacontes, projeccions- així com un taller pràctic.

Segons els organitzadors, “la recepció de la proposta per part dels espectadors ha sigut molt positiva” ja que es comptabilitzen 458 entrades venudes per a la totalitat dels espectacles, així com una participació d’un centenar de persones al Taller de Llana Guirra desenvolupat pel Col•lectiu l’Esquella.

Foto: Vicent Guerola

“La venda d’entrades i abonaments anticipats va funcionar molt bé i un parell de dies abans de l’inici del festival ja hi havia sessions que estaven completes”, subratllen els organitzadors en aquest sentit.

Rafa Mira, membre de l’Associació de Veïns, destaca que “l’assistència ha sigut tan massiva que hem hagut d’ampliar improvisadament l’aforament per donar cabuda a totes aquelles persones que s’han interessat”. Cada espectacle tenia associat un habitatge i es representaven quatre sessions, la majoria de les quals han comptat amb l’aforament complet.

Per la seua banda, M. Àngels Moreno, responsable de la coordinació, ha valorat “molt positivament el resultat. “Creiem que hem acostat el barri a la ciutadania obrint les seues portes, i que hem acostat la cultura reivindicativa, innovadora i de tarannà investigador, al barri. Aquesta combinació ha sigut tan ben rebuda, que ens veiem motivats a pensar en futures edicions de Poble Nou Endins”, ha anunciat Moreno.

Així mateix, Trini Belda, presidenta de l’entitat veïnal agraeix “la participació dels espectadors, dels artistes i dels habitatges”, així com de la resta d’entitats i organismes que han col•laborat en aquesta iniciativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa