Diari La Veu del País Valencià
La FE CCOO PV no vol que els directors s’elegisquen ‘a dit’
RedactaVeu / València

L’administració ha presentat en mesa sectorial la normativa d’elecció de directors i directores. És un desenvolupament pur de la LOMCE que deixa a la discrecionalitat de l’administració l’elecció d’aquests càrrecs mitjançant una comissió de baremació on té majoria absoluta. En el cas dels directors de centres integrats d’FP és més clamorós, ja que el procediment és d’elecció per lliure designació, és a dir, “a dit”.

La FECCOOPV ha exigit la retirada d’unes normes que considera “impedeixen la participació real de la comunitat educativa en l’elecció de directors i directores”. Ha demanat la substitució d’aquest model per un model en el qual siga decisiva la decisió de claustre i Consell escolar,

Possibilitat de nomenar directors persones que no treballen en els centres

Segons recorda la Federació d’Ensenyament de CCOO PV, la norma que ha passat ahir per la mesa permet que persones que no treballen en el centre puguen ser nomenats directors o directores “fins i tot encara que la comissió valore negativament el seu projecte de direcció i es pronuncien en contra del seu nomenament tant el claustre com el Consell escolar”.

Per aquesta raó, la FECCOOPV insta el professorat a implicar-se en la participació en la gestió dels centres i manté la seua campanya de resistència a la LOMCE, fomentant els usos que porten a major democràcia interna i participació en els centres de tota la comunitat educativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa