Diari La Veu del País Valencià
18 imputats per presumpta prevaricació mediambiental en el Castor

EP / Castelló de la Plana.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV), el jutge ha obert un procediment sobre les prospeccions en la costa de Castelló després de la denúncia interposada per Fiscalia. La causa s’ha iniciat per presumptes delictes de prevaricació mediambiental, han indicat les mateixes fonts.

La denúncia de Fiscalia es dirigia, en concret, contra els responsables de l’Institut Geològic i Miner, del Ministeri de Medi Ambient i del Ministeri d’Indústria que van intervenir en la tramitació de la concessió d’explotació de tal projecte, així com contra la mercantil Escal UGS.

Les instal•lacions d’emmagatzematge de Castor van cessar la seua activitat de forma temporal al setembre de 2013 per ordre del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, després de l’activitat sísmica detectada en la zona, amb la finalitat de sol•licitar informació a l’Institut Geogràfic Nacional per a conéixer si els moviments estaven relacionats amb els treballs realitzats en la planta.

L’Institut Geogràfic Nacional va començar a detectar activitat sísmica el 5 de setembre de 2013 i va iniciar un seguiment especial a causa de l’increment diari de l’activitat. Inicialment, la localització dels epicentres es va situar entorn de la plataforma instal•lada per a executar el citat projecte i en el seu informe va concloure que existia una “relació directa” entre l’activitat de la planta Castor i els moviments.

Comparteix

Icona de pantalla completa