Diari La Veu del País Valencià
Guanyem Castelló presenta la seua candidatura per a ‘recuperar la nostra ciutat’
RedactaVeu / Castelló

“Hui la gent necessita creure en un sentiment col•lectiu que aposte per la dignitat, la justícia i la igualtat com els valors innegociables de la nostra ciutat”, ha explicat Francesc per a justificar el sentit de Guanyem Castelló.

“La ciutadania està farta que li prenguen el pèl amb el Tram, la VIU, la Ciutat de les Llengües, el centre de Convencions… La ciutadania està farta de les escoles en barracons, de la desatenció a la Marjaleria, i del deute de 120 milions d’euros del nostre ajuntament. Hem perdut la por, l’immobilisme i el ‘seminfotisme’; ara hem recuperat la il•lusió per construir una ciutat basant-nos en la democràcia participativa, braç a braçe amb els moviments socials. Trobarem moltes resistències, però unint els nostres coneixements i competències no hi haurà cap força que puga parar-nos”, ha afegit.

“Una candidatura de confluència ciutadana basada en l’assemblearisme”

Després d’explicar per què Guanyem Castelló es presentarà a les municipals, Cristina Cabedo ha exposat com ha sorgit aquesta candidatura ciutadana. “La primera convocatòria, en octubre, la va realitzar l’assemblea de les Marxes de la Dignitat. Des d’eixe dia tothom va deixar el seu carnet en la porta i vam començar a crear una candidatura de confluència ciutadana des de l’assemblearisme”, ha indicat.

Després de la primera assemblea, Guanyem Castelló va treballar en l’aprovació d’un manifest per recollir els principis que regien eixa iniciativa. El següent pas va ser acordar un codi ètic per garantir que els seus membres compliren els principis de l’ètica política. “Qualsevol representant de Guanyem dimitirà dels seus càrrecs si és imputat per algun delicte, el seu salari estarà limitat a 3 vegades el mínim interprofessional i no podrà estar en un càrrec públic més de 2 legislatures”, ha explicat Cristina per resumir els requisits ètics de Guanyem. “A més, qualsevol càrrec haurà de fer públic el seu patrimoni cada any, l’agrupació publicarà totes les despeses i els càrrecs de lliure designació s’hauran d’escollir basant-se en uns requisits clars”, ha afegit.

Primàries obertes a la ciutadania, sense quotes

El proper pas que ha de recórrer Guanyem Castelló és escollir el mètode de primàries. “En el nostre manifest ja es va aprovar que seran obertes a la ciutadania, sense quotes i cremallera, amb correcció de gènere. Però en l’assemblea d’aquest divendres 13 decidirem els detalls exactes del procés”, ha explicat Cristina.

Una volta escollit el mètode de primàries, Guanyem Castelló centrarà els seus esforços en articular el millor programa electoral perquè la ciutat atenga els interessos de la ciutadania. “Hem creat 5 àrees temàtiques a partir de les quals desenvolupar les propostes. Qualsevol persona que vulga participar en la creació del programa pot fer-ho ja siga presencialment en la comissió de programa, o mitjançant les eines telemàtiques habilitades en la web”, ha explicat Francesc Artola.

La candidatura espera tancar el programa durant el mes de març. I durant eixe mes, probablement després de les festes de la Magdalena, es realitzaran les primàries per escollir els candidats.

3.000 signatures per a validar l’Agrupació d’Electors

Un cop el programa tancat i els candidats escollits, la candidatura de Guanyem Castelló s’haurà de centrar en la recollida de les 3000 signatures que validen legalment l’Agrupació d’Electors. “Concórrer com una agrupació d’electors és una decisió política: volem donar el poder a la gent sobre Guanyem Castelló, per a així ser la candidatura de la ciutadania per a la ciutadania”, han conclòs els representants de Guanyem Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa