Diari La Veu del País Valencià
GVA pretén eliminar el 45% del servei d’autobús a Morella i comarca
RedactaVeu / Morella

L’Ajuntament de Morella denuncia aquest “atac frontal contra l’interés públic” i traslladarà el detallat informe a tots els municipis afectats i a la Diputació de Castelló, per fer front comú i que se sumen a les importants al·legacions presentades per la localitat, però que afecten a tots, contra aquesta decisió de la Conselleria d’Infraestructures.

El regidor de governació, Ernesto Blanch, assenyala que “estem vint anys exigint a la Generalitat que millore el servei públic d’autobusos a Morella, ja que és insuficient, amb horaris poc útils, transbordaments llargs, sense servei en cap de setmana… i, ara, veiem com en lloc d’actuar a favor de l’interés dels veïns i veïnes de la comarca ho fa en direcció contrària, amb aquest atac injustificable”.

L’edil també afegia que “aquesta retallada del 45% del servei és molt greu per al desenvolupament de les zones d’interior i de l’economia local i dificultaria en gran manera l’accés dels veïns i veïnes als serveis públics essencials de Castelló i Vinaròs, ja que és de matí -servei que es pretén eliminar- quan molts d’ells estan oberts”. Per això, Blanch explica que “es traslladarà aquest informe a tots els municipis afectats i a la Diputació de Castelló, perquè s’unisquen a les reclamacions i fem front comú contra aquesta injusta decisió”. El regidor també assevera que “no tolerarem que la gent de l’interior es veja obligada a gastar-se els diners en pernoctacions per fer gestions d’un dia a Castelló o Vinaròs per culpa de la mala gestió de la Generalitat”.

Des de l’Ajuntament de Morella s’ha exigit en nombroses ocasions que es potencie el servei de transport públic, ja que únicament hi ha dos autobusos que pugen o baixen a Castelló de dilluns a divendres, que realitzen viatges i transbordaments llargs, i un els dissabtes, mentre que diumenge no hi ha servei. Això comporta que els visitants no poden arribar i anar-se’n de Morella en transport públic durant el cap de setmana o que els veïns i veïnes que estudien o treballen a Castelló o Vinaròs tampoc. Finalment, cal assenyalar que la Conselleria d’Infraestructures tampoc ha notificat al Govern d’Aragó aquesta decisió, tot i que hi ha municipis de Terol que també es veuen afectats per aquesta retallada.

Per tot això, Ernesto Blanch exigeix a la Generalitat “en els temps que corren, els plans de transport són per millorar el deficient servei, mai per destrossar-lo, i si aquesta Generalitat no és capaç de fer un pla racional, que prorrogue els serveis actuals uns mesos més i que siga el nou govern autonòmic el que realitze un pla racional, millorat i adequat a les necessitats del territori”.

Plenari ordinari

Per altra banda, en el ple, l’equip de govern va convocar una comissió de governació per a la setmana que ve per analitzar el protocol i dispositiu contra les nevades i veure en quines qüestions es pot millorar. També es va instar a la creació de la Mesa del Riu Bergantes, es va informar sobre la realització de la Mediterranean Xtrem, sobre les activitats i repercussió de la celebració del 600 aniversari de les Converses de Morella, sobre la Recollida d’Aliments i la liquidació del pressupost de 2014. Finalment, es va adjudicar l’aprofitament de fustes de Pereroles.

Comparteix

Icona de pantalla completa