Diari La Veu del País Valencià
Accionistes de Banc València assisteixen a ʹla defuncióʹ del banc davant la protesta dels afectats per ‘el Corralito’
EFE / RedactaVeu / València.

Els petits accionistes presents en la junta d’accionistes de Banc de València d’ahir han assegurat assistir a ʺla defunció del seu bancʺ, una entitat centenària i arrelada a València. Han demanat als nous gestors d’aquest un adequat bescanvi dels títols i mantenir la marca.

L’administrador del FROB José Antonio Iturriaga ha exposat, en resposta a un dels accionistes, la voluntat de CaixaBank de mantenir la marca Banc de València en el format que siga, almenys a la ciutat i a les comarques de València.

Iturriaga, que ha respost a cadascuna de les divuit intervencions que han realitzat els accionistes, s’ha mostrat segur que CaixaBank, “la millor opció” de les ofertes que van optar a quedar-se amb l’entitat, serà “sensible” als interessos dels petits accionistes.

Ha explicat que s’han donat instruccions per mantenir reunions amb els obligacionistes minoristes amb la finalitat de conéixer l’impacte de la quitació aplicada en cada titular, i el FROB està elaborant una anàlisi sobre aquesta qüestió que traslladarà al nou òrgan d’administració del banc perquè, si s’escau, adopte les mesures pertinents.

El torero Vicente Barrera, l’escriptor Ferran Torrent i l’expresident del València CF Jaume Ortí han intervingut en la junta, que ha comptat amb l’assistència de 4.455 accionistes, el 99,05% del capital social, dels quals 349 (el 99,01% del capital) han estat presents. A la junta han assistit tres dels nou consellers del banc que formen el consell d’administració, tres d’ells independents.

Protesta dels afectats per ‘el Corralito’ del Banc de València

Un grup de persones afectades per ‘el Corralito’ del Banc De València, amb pancartes de l’associació Adicae, han romàs a les portes del Palau de Congressos a l’inici de la junta per reclamar el bescanvi de preferents, i la Plataforma d’Afectats de Banc de València ha repartit informació per a la defensa dels drets dels afectats.

Sens dubte, els experts consideren que aquest ‘engany’ és un dels més escandalosos de la banca espanyola.

En els fullets que van signar els clients apareixien com a dipòsits amb ‘imposició a termini’, fent creure als consumidors que estaven contractant un termini fix, encara que era un producte d’alt risc.

No es podeu imatginar el que m’ha costat un bolígraf i un encenedor del Banc de València

Aquest fet demostra, “a més del frau perpetrat contra els estalviadors, el fracàs d’aquests bescanvis obligatoris imposats com a solució a la comercialització de les preferents i altres productes tòxics amb la finalitat d’obtenir liquiditat”, segons ADICAE.

Comparteix

Icona de pantalla completa