Diari La Veu del País Valencià
La ‘gran mentida’ de la inauguració de l’Hospital de Llíria
RedactaVeu / Llíria

El que, en principi, és una ‘bona notícia’ per a la comarca del Camp de Túria i per a les comarques del voltant, ja que “la inauguració d’un nou centre hospitalari públic sempre és positiu” per les millores assistencials i d’accessibilitat pels usuaris i usuàries que comporta, “s’ha convertit en una farsa publicitària en clau electoralista”, segons denuncia Sindicat de Metges d’Assistència Pública (SIMAP)-Intersindical Salut en un comunicat fet públic aquest divendres.

Segons les mateixes fonts, l’hospital va ser inaugurat el passat dimarts “amb un gran desplegament d’autoritats” de tota mena, “vingudes a la recerca del seu minut de glòria: una frase o una imatge als mitjans de comunicació que els permeta oferir a l’electorat una imatge positiva de la seua tasca “en un moment de gran desencís social cap al partit que ha estat protagonista de les més grans retallades socials i laborals d’aquesta recent estafa que en diuen “crisi”.

Intersindical Salut considera que es tracta d’un intent que, lluny d’aconseguir el seu propòsit, “ens mostra el vessant més demagògic de la pràctica política, oferint a l’electorat una visió de la realitat absolutament distorsionada, amb la finalitat de guanyar voluntats o, en aquest cas, vots”.

Pel que diuen els responsables sanitaris, la inauguració de l’Hospital de Llíria s’iniciarà amb la prestació dels serveis d’urgència i rehabilitació, per anar, progressivament, incrementant els seus serveis fins arribar al ple funcionament cap a final del mes de març.

Tanmateix i segons el sindicat sanitari, “la realitat és ben distinta d’allò que ens diuen o ens han volgut mostrar”, ja que “sols es van poder visitar aquelles dependències convenientment condicionades amb presses i carreres, fins i tot amb material obsolet de La Fe de Campanar, mentre que la resta del centre està pràcticament buit”.

Un moment de la inauguració del nou centre sanitari, amb el president Fabra i el ministre Alonso. Foto: EP.

En aquest sentit, Intersindical Salut denuncia en la mateixa nota que “pel que sabem”, els laboratoris i radiodiagnòstic estan dotats “amb els aparells bàsics que, mal que bé, arriben a cobrir les necessitats de les urgències”; el TAC és “inexistent”, els quiròfans “no estan operatius -uns perquè no estan equipats i uns altres perquè ho estan de forma incompleta”.

Igualment passa amb el servei de farmàcia hospitalària, ja que les plantes d’hospitalització, “ahir tancades amb quatre panys, no sabem si estan totalment equipades, però res fa pensar que així siga, perquè són molts els espais sense mobiliari i les caixes d’equipament s’amunteguen als corredors esperant que algú els faça cas”.

Fotos: SIMAP-Intersindical Salut

Per si tot això fóra poc, la cafeteria “no funciona” i el personal, que no disposa del seu equipament complet, “ha de portar de casa tot allò que puga necessitar durant la jornada laboral, i així un llarg etc”.

Amb aquest panorama, l’esmentat sindicat considera “una utopia” pensar que cap a finals de mes l’hospital estarà a ple rendiment i, per tant, la promesa que ahir feren els responsables sanitaris “seria un excés d’optimisme o, el que és pitjor, una informació deliberadament esbiaixada per crear falses expectatives en l’opinió pública”.

Foto: SIMAP-Intersindical Salut

Aquesta dicotomia es resol pel seu propi pes, sempre segons les mateixes fonts sindicals, “ja que ha quedat meridianament clar que la intenció de l’acte d’ahir no era anunciar a la ciutadania que disposa d’un nou servei sanitari, que el nou hospital és una realitat; sinó crear una ficció per ser aprofitada en clau electoral pel Partit Popular abans que arribe la campanya electoral. Un període en què no podria fer servir la inauguració amb finalitats propagandístiques i que, curiosament, coincideix amb la previsió inicial per la seua posada en funcionament i amb la que finalment serà la real”.

Foto: SIMAP-Intersindical Salut

Des de SIMAPIntersindical salut consideren que aquesta inauguració és “un miratge, un intent demagògic de manipulació de l’opinió pública, pagat de l’erari públic, que sols té la finalitat de beneficiar electoralment el Partit Popular”.

Foto: SIMAP-Intersindical Salut

Per aquesta raó, exigeixen responsabilitats al conseller de Sanitat “pel balafiament de recursos públics” i “més respecte cap a la intel∙ligència dels ciutadans i ciutadanes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa