Compromís desvetlla vincles de la Generalitat amb la trama de l’Operació Púnica

Ferri: 'Necessitem una presidenta com Mònica Oltra que lluite perquè els corruptes tornen els diners que han furtat a la ciutadania'
11 abril 2015 01:00h
RedactaVeu / València

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha anunciat aquest dissabte el trasllat al Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional de la documentació que senyala els vincles del govern valencià amb empreses involucrades en l’Operació Púnica a través de les contractacions de la Generalitat Valenciana.

Amb l’Operació Púnica es va desarticular una presumpta trama de corrupció que, segons la Fiscalia Anticorrupció, estava infiltrada en diversos ajuntaments i comunitats autònomes involucrant a diversos empresaris que aconseguien, mitjançant el pagament de “comissions il•legals” a edils municipals i funcionaris, l'adjudicació d'obres i contractes milionaris.

Segons la informació a què ha tingut accés Ferri a través d’una petició de documentació a les Corts, la Generalitat va contractar de 2011 a 2014 l’empresa Cofely España a través de la Conselleria de Sanitat i la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Pel que fa a l’empresa EICO Online Reputación Management, la contractació es va realitzar en 2011 a través de la Conselleria d’Educació i la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge. El Consell no ha facilitat ni la còpia dels diferents expedients de contractació ni l’import o el concepte de cada contracte.

“Quants diners han anat a la trama corrupta?”

Per a Ferri: “Tot i que l’opacitat del govern de Fabra ens impedeix conèixer quants diners dels valencians han anat a parar a aquesta trama corrupta, el que queda demostrat és que el Partit Popular valencià torna a estar vinculat amb un nou escàndol de corrupció”. Per al diputat, “qualsevol pressupost públic que passa per les mans del PP és susceptible d’acabar en trames corruptes”. A  més, considera que “els intents d’amagar-nos informació sobre els contractes amb aquestes empreses ens fan sospitar que podem estar parlant de xifres escandaloses”.

Per això, segons la coalició nacionalista, “en les pròximes eleccions els valencians i valencianes hem de prendre una decisió valenta i apostar per posar al davant de la Generalitat  persones que hagen lluitat incansablement contra la corrupció i la injustícia. No podem permetre’ns ni un dia més un President que no vol investigar el saqueig que han patit les institucions valencianes. Cal una Presidenta com Mònica Oltra que investigue el saqueig de les arques públiques i lluite perquè els corruptes tornen els diners que han furtat a la ciutadania” ha conclòs Ferri.


Descargas

next