Diari La Veu del País Valencià
El jutge ordena el bloqueig de tots els comptes de Rato

ACN / Madrid.

El jutge ha ordenat a les entitats financeres que bloquegen tots els comptes i qualsevol producte financer a nom de Rodrigo Rato, segons ha avançat ‘El País’ i han confirmat fonts jurídiques a l’ACN. El jutge del cas, Antonio Serrano, ha enviat una petició a la patronal bancaria, l’Associació Espanyola de Banca, la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvi i la Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit per bloquejar els comptes corrents, dipòsits, fons d’inversió i fons de pensions i altres productes financers, el titular dels quals siga Rodrigo Rato.

Rato està sent investigat per l’Agència Tributària per possible blanqueig. Agents del Servei de Duanes han registrat aquest dijous i divendres la casa i el despatx de l’exvicepresident del govern espanyol. El registre s’ha produït després que es coneguera que Rato és una de les 705 persones que es van acollir a l’amnistia fiscal del 2012 i sobre la qual l’Agència Tributària té sospites d’una procedència il·legítima dels diners que va regularitzar.

Segons fonts de l’Audiència, Rato va estar detingut durant els registres d’aquest dijous, però no en el registre d’aquest divendres. Tampoc ha estat imputat, però sí denunciat per la Fiscalia, que el considera autor de delictes de de frau fiscal, blanqueig de diners i alçament de béns.

Tota la documentació recollida donarà pas a un informe que Hisenda presentarà en els pròxims dies o setmanes davant el jutge i que ha de concretar-se en una imputació.

Comparteix

Icona de pantalla completa