Diari La Veu del País Valencià
Ribó comunica al Govern espanyol que no destruirà el Cabanyal

RedactaVeu / València

Joan Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit després de la Junta de Portaveus celebrada aquesta jornada en el consistori, preguntat per si el nou equip de govern de l’Ajuntament de València s’ha posat en contacte amb el Ministeri de Cultura per a comunicar-li la seua intenció de derogar el PEPRI.

El Ministeri de Cultura treballa en l’actualitat per adaptar aquest pla a l’ordre que el va paralitzar per considerar que suposava un espoli per al Cabanyal-Canyamelar. Aquest departament del Govern estatal va obligar l’anterior executiu local, presidit pel PP i encapçalat per Rita Barberá, a realitzar canvis en el Pepri per poder adaptar-lo a l’ordre i mantenir la seua vigència.

El nou alcalde ha explicat que recentment va parlar amb l’edil responsable de Desenvolupament Urbà i Habitatge, el socialista Vicent Sarrià, per a comunicar-li al ministeri la decisió de derogar el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior del Cabanyal-Canyamelar.

“Vaig estar parlant amb Vicent Sarrià, que és el responsable de la comissió –sobre el Cabanyal– i una de les coses que li vaig encarregar és que es posara o que m’indicara, si és a un altre nivell, que em posara en contacte amb el Ministeri de Cultura per dir-li que no tenim intenció de continuar amb el programa i que, per tant, no fa falta que continue amb els treballs” d’adaptació a l’ordre.

Ribó ha destacat que amb eixa comunicació sap que l’Ajuntament de València donarà “una gran alegria” al Ministeri per la complexitat de la tasca. “Jo sé que li donem una gran alegria al Ministeri de Cultura, però li ho volem comunicar oficialment”, ha manifestat el primer edil.

Per la seua banda, el primer tinent d’alcalde i portaveu del govern municipal, Joan Calabuig, que ha comparegut junta a l’alcalde en la roda de premsa, ha explicat, preguntat per la primera reunió que aquesta vesprada celebra la nova comissió d’urgència del Cabanyal, que d’una banda es pretén impulsar “accions immediates” en favor del barri atenent a les peticions plantejades pels veïns.

Així mateix, Calabuig ha comentat que en segon lloc es pretén “definir altres accions que necessiten més reflexió” per a continuar en la labor de revitalització i recuperació d’aquesta zona de la ciutat. El primer tinent d’alcalde ha valorat que aquesta comissió “no siga només un òrgan governamental” i que en ella “estiguen incorporades també les organitzacions veïnals” per a “consultar de manera participativa des del primer dia les decisions fonamentals que s’han de prendre per actuar en el Cabanyal”.

“Liquidació definitiva” del PEPRI

Joan Calabuig ha ressaltat que aquest nou plantejament implica “la liquidació definitiva del PEPRI” i ha indicat que serà una de les primeres decisions que proposarà la comissió.

Amb tot, el responsable municipal ha manifestat que “s’inicia un nou temps sense un PEPRI que entenem que està obsolet”, “una acció integral de l’Ajuntament que incorpora a totes les àrees des de l’àmbit social, de seguretat i urbanístic per a una acció immediata” en el barri, i la “novetat” que “a diferència del que havia passat fins ara es fa tot amb la participació dels veïns i veïnes des d’un punt obert”.

Comparteix

Icona de pantalla completa