LA FE CCOO PV plantejarà les demandes urgents de la comunitat educativa

“Valorem positivament el gest del nou conseller de convocar amb urgència els representants del professorat” han declarat
3 juliol 2015 01:00h
Redactaveu / València

La FE CCOO PV planteja en la mesa sectorial les demandes urgents de la comunitat educativa, les quals traslladarà al nou conseller aviat. En aquest sentit, des del sindicat han afirmat que “valorem positivament el gest del nou conseller en convocar amb urgència els representants del professorat”. Entre els plantejaments, el sindicat considera que “hi ha temes urgents que cal negociar i tancar abans de la finalització del mes de juliol”.

Un d’aquest punts de caràcter urgent i prioritari és l’ajornament de la data d’inici de curs, però, la Federació d’Ensenyament considera que hi ha altres punts que cal afrontar de manera immediata com: la gestió de les borses i l’ordenació del professorat interí per les adjudicacions de juliol, així com les adjudicacions del professorat provisional de forma preferent al mes de juliol. També pel que fa als interins, segons FE CCOO PV cal una adaptació de l’Acord d’interins de 2010. Agilitar les substitucions per malaltia.

Cal habilitar les unitats tancades els dos darrers cursos, ja que això ha suposat el tancament de centres educatius. Recuperar els grups tancats a les EOI i la impartició de l’A1 de valencià.

Pel que fa a les instruccions d’inici de curs, cal tornar a les sessions de 60 minuts en primària i recuperar els desdoblaments. A més de traslladar les proves de recuperació al mes de setembre. Per últim, la retirada de la llei de símbols que afecta programes educatius.

D’altra banda, la mesa sectorial ha treballat per adoptar mesures a mig termini i altres de llarg recorregut, les quals poden dur-se endavant al llarg de la legislatura. Segons afirmen “aquests temes estan dirigits principalment a revertir les retallades en l’educació a tots els seus nivells i a recuperar els consensos i les iniciatives de la comunitat educativa trencats aquestos darrers anys”.

Finalment, FE CCOO PV valora molt positivament “la rapidesa amb què ha reaccionat el nou govern a l’hora de modificar l’inici de curs i l’instem a mantindre obert el diàleg per negociar, treballar i elaborar propostes que ens porten a un model educatiu amb millor atenció educativa per a tota la ciutadania”, han manifestat.
 
next