Diari La Veu del País Valencià
NO a la simbologia franquista al País Valencià
La Veu del País Valencià i Antifeixistes.org mamprenen una campanya per a localitzar els vestigis de la dictadura franquista als pobles i ciutats del País Valencià, i demanar a les respectives corporacions municipals la seua retirada. Ambdós portals informatius conviden els lectors i lectores a participar a la campanya enviant una fotografia i la ubicació de tots aquells carrers, places, monuments o qualsevol altre tipus de residu franquista que encara hui roman als nostres pobles i ciutats, al correu [email protected] o omplint aquest formulari.

Amb tota la informació recollida, s’elaborarà un dossier que es farà públic i s’entregarà a les autoritats municipals, i les convidarem a aplicar la Llei de Memòria Històrica. L’article 15 d’aquesta llei estableix que les administracions públiques “prendran les mesures oportunes per la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d’enaltiment, personal o col·lectiva, de la revolta militar, la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura”. Aquesta mateixa llei instava a elaborar un mapa amb tots els vestigis franquistes, una feina que encara no s’ha fet, i que des de La Veu del PV i Antifeixistes.org ens disposem a realitzar al marc del País Valencià.

Aquesta iniciativa pretén ser un gest més de reparació a les víctimes del franquisme, encara hui oblidades i humiliades. L’Estat espanyol és el segon en número de persones soterrades a fosses comunes, després de Cambodja. Més de 100.000 cossos romanen sense identificar mentre els seus familiars continuen lluitant per poder donar-los una sepultura digna.

Esperem que sevisca aquesta campanya per continuar la demanda de veritat, justícia i reparació a les víctimes del feixisme que, 40 anys després de la mort del dictador, encara continua vigent.

Comparteix

Icona de pantalla completa