Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència detecta que els maltractadors ‘són cada vegada més joves’
RedactaVeu / EP / València

Així ho ha posat de manifest aquest dijous el president de l’Audiència de València, Fernando de Rosa, en una roda de premsa en la qual ha realitzat un balanç i ha oferit dades de treball dels primers sis mesos de l’any en l’Audiència.

En aquest període, és a dir, en els primers sis mesos de 2015, s’ha observat un augment important de recursos en matèria de violència sobre la dona, en concret, un 22 per cent. Així, s’ha passat de 358 recursos en el primer semestre de 2014, a 461 en el mateix període d’aquest exercici.

Allò “preocupant” és, segons ha apuntat De Rosa, que els magistrats de l’Audiència han detectat que les víctimes de violència de gènere són cada vegada més joves, així com els agressors. “Potser caldria replantejar-se la informació i la formació que s’està donant als joves”, ha suggerit.

Així mateix, ha indicat que “potser” també haurien d’establir-se des dels òrgans d’educació algunes mesures concretes per a evitar la victimització a edats primerenques: “Seria convenient centrar-se més en l’educació de principis constitucionals com la igualtat”, ha suggerit.

Cal apuntar per últim que les noves tecnologies són cada vegada més freqüentment ‘còmplices’ en el maltractament de joves adolescents. Així, s’estima que la despesa destinada a fer front al maltractament en la Unió Europea ascendeix a 225 bilions d’euros, dels quals 109 es destinen a violència de gènere en l’àmbit de la parella.

Comparteix

Icona de pantalla completa