Diari La Veu del País Valencià
Dol a Tavernes per la mort de Rafael Chirbes

RedactaVeu / Tavernes.

L’Ajuntament de Tavernes en senyal de dol per la mort del seu fill predilecte, Rafael Chirbes, ha col·locat les banderes a mig pal durant dos dies.

Familiars i amics del món de la literatura i la cultura, en general, acomiadaren ahir en un ambient d’intimitat l’escriptor, que ens va deixar dissabte als 66 anys després d’una greu malaltia.

També els regidors, Josep Llàcer, Perfecto Benavent i Encar Mifsud van voler estar al costat de la família i van donar el seu condol en el dia de l’acomiadament del novel·lista.

La capella ardent es va instal·lar al tanatori de la Marina Alta de Dènia on foren traslladades les restes mortals. Allí es va fer un acte-homenatge amb la lectura de paràgrafs de la seua última novel.la ‘En la orilla’.

El regidor Josep Llàcer, com a alcalde en funcions, va voler dedicar unes paraules: “Volem transmetre a la família el condol en nom de tots els veïns de Tavernes. Per a la nostra ciutat és una pèrdua irreparable. Rafael era un dels ambaixadors més il·lustres de Tavernes, per això ens comprometem a mantenir viva la seua memòria, la seua obra i el seu llegat”.

El crític literari i novel·lista, nascut a Tavernes en 1949, vivia a Beniarbeig. Tot i que va tenir diverses residències al llarg de la seua vida, sempre recordava la seua infància al poble, i allà on anava se sentia orgullós de Tavernes, tal i com ho va fer al ple de març.

L’escriptor deixa obres com ‘Crematorio’ i ‘En la orilla’ que li han valgut el Premi Nacional de Narrativa i de la Crítica, i on denuncia els problemes de la nostra societat, la crisi econòmica i social.

Comparteix

Icona de pantalla completa