CCOO: ‘Els ensenyaments artístics comencen amb perjudici laboral i altíssima precarietat’

FECCOOPV considera que per solucionar la situació laboral dels conservatoris de música i dansa s’ha d’instar la Conselleria “al manteniment de les tres vies de consolidació de les places al sector: promoció interna o accés, concursos de trasllats i ingrés lliure o oposicions i ha exigit el manteniment de quotes de reserva per a persones discapacitades en tots els processos de provisió de personal”.
3 setembre 2015 01:00h
EP / València

El sindicat FE CCOO PV ha criticat aquest dimecres que la "tardança" i decisions de l'actual administració educativa relatives a les adjudicacions de comissions de serveis als centres que imparteixen ensenyaments artístics superiors han portat "incertesa" i "crispació" a tot el professorat i alumnat d'aquest àmbit, així com "perjudicis laborals i problemes en l'organització pedagògica dels centres".

Així ho ha valorat la Federació d'Ensenyament de CCOO PV en un comunicat després de reunir-se amb treballadors dels conservatoris i escoles professionals i superiors de dansa, música i art dramàtic.

Al seu parer, la "tardança en la resolució d'aquestes comissions de servei a conservatoris superiors ha portat com a conseqüència el retard en la resta d'adjudicacions de música, dansa i art dramàtic". "Aquestes demores portaran problemes organitzatius per als centres i ja han creat incertesa i perjudicis al professorat afectat".

Segons ha explicat el sindicat, “el professorat interí serà nomenat diversos dies després del cessament del seu últim contracte i, per tant, "perdran dies de cotització a la seguretat social aquest curs".

Així mateix, ha reprovat que “moltes reunions d'organització dels centres no es poden portar avant per no saber quin professorat està en cada centre", així com ha criticat que "perilla la impartició dels Màsters atès que aquests es basen en la participació de persones concretes i no és clar que aquestes persones estiguen destinades en eixos centres o puguen o vulguen impartir-los".

Igualment, ha denunciat que “hi ha especialitats de les quals no està garantida la seua impartició com per exemple, en la direcció d'orquestra on "hi ha una sola persona en la borsa i tres persones han vist denegada la seua comissió de serveis". D'altra banda, ha considerat que “la forma d'aplicar la retirada de l'acord d'interins de 2013 ha portat al fet que les persones que estaven en diverses borses ara solament estan en una i açò ha generat incertesa sobre les seues expectatives a l'hora d'aconseguir un lloc de treball".

"Altíssima precarietat laboral"

D'aquesta manera, el sindicat ha valorat que “la situació laboral en el sector és d’altíssima precarietat" i per tant ha urgit a “iniciar processos que consoliden de forma progressiva" i amb respecte els drets laborals la plantilla i els equips docents”.

En aquest sentit, ha instat “al manteniment de les tres vies de consolidació de les places al sector: promoció interna o accés, concursos de trasllats i ingrés lliure o oposicions i ha exigit el manteniment de quotes de reserva per a persones discapacitades en tots els processos de provisió de personal”.

Així mateix, ha urgit a “millorar la transparència i objectivitat de la tasca dels tribunals en les proves de processos de provisió i ajustar aquestes proves a la pràctica docent".

Per açò, ha demanat a la Conselleria d'Educació “un compromís per a la millora de la qualitat de l'ocupació i de l'organització dels centres d'ensenyaments artístics i una aposta clara per la interlocució i la participació per a afrontar l'alta inestabilitat que afronta el sector", ha indicat el sindicat.


 
next