Diari La Veu del País Valencià
‘CIEs No’ denuncia l’expulsió d’interns en Sapadors després de l’intent de fugida
Europa Press / València

Segons ha informat aquest col·lectiu, durant tota la jornada del dilluns, després de l’intent de fugida, va ser “impossible contactar amb cap persona implicada, ni amb testimonis dels fets de la nit anterior”. Així mateix, denuncien que s’ha “impossibilitat el contacte telefònic via mòbil amb les persones en el CIE”.

D’acord amb la campanya CIEs No, “les represàlies després dels fets són una pràctica comuna que resulta intolerable” ja que, d’aquesta manera, “s’impedeix novament esclarir els fets i depurar les consegüents responsabilitats”. “L’única versió que existeix és la policial, ja que el parador de totes les persones d’origen algerià i marroquí és desconegut”, ha criticat la portaveu de la Campanya, Ana Fornés.

Persones “especialment vulnerables”

CIEs No ha expressat la seua “preocupació” per les persones “especialment vulnerables” que es trobaven en el CIE, entre elles, dos menors, un malalt recentment hospitalitzat per vessament cerebral i sol·licitants d’asil. La plataforma exigeix a la Delegació del Govern que “paralitze” les deportacions i assegure la “integritat de totes les persones en parador desconegut”.

Així mateix, ha instat el defensor del poble al fet que intervinga “tant en l’esclariment dels fets com en la protecció de les persones que van intervenir o presenciar els fets denunciats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa