Diari La Veu del País Valencià
Compromís dels partits d’esquerres per prohibir el fracking a l’Estat espanyol
RedactaVeu / Castelló

Més de 200 col·lectius socials s’han sumat a la iniciativa StopFracking2015 amb l’objectiu de paralitzar l’avanç de la fractura hidràulica en tot l’Estat espanyol. Aquesta iniciativa impulsada per un total de 27 plataformes antifracking, ha rebut el suport de nombrosos col·lectius socials de diferents àmbits sensibilitzats amb aquesta causa.

Les jornades, que s’han celebrat a Madrid, han comptat amb una variada programació. Durant la vesprada de dimarts es va celebrar una taula redona en la qual es van analitzar diferents aspectes relacionats amb la fractura hidràulica, entre ells la viabilitat econòmica d’aquests projectes, les afeccions al medi ambient i a la salut humana, les alternatives energètiques al model actual, basat en els combustibles fòssils, i les possibles vies jurídiques amb la finalitat de paralitzar aquesta tècnica. Les conclusions dels experts han sigut contundents, i deixen en dubte la viabilitat del fracking o fractura hidràulica per al desenvolupament energètic de l’Estat.

Aquest dimecres ha continuat la iniciativa amb dos actes, el primer a les portes del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, on s’ha realitzat una concentració per a protestar contra les concessions ambientals que aquest Ministeri ha concedit o puga concedir als projectes de fractura hidràulica. En aquest mateix acte, s’ha realitzat la lectura del manifest ‘la societat civil en contra del fracking’.

Després d’aquest acte, els representants de les plataformes, associacions i diferents col·lectius socials, s’han traslladat fins al Congrés dels Diputats on s’ha celebrat una reunió amb els representants dels partits polítics signants del ‘Compromís per a la prohibició de la fractura hidràulica en l’Estat espanyol’. En aquest acte s’ha ratificat l’acord a què es va arribar al maig del 2014, en el qual 20 formacions polítiques es van comprometre a derogar qualsevol projecte de fracking concedit fins a hui, i a legislar per a prohibir la tècnica de la fractura hidràulica en tot l’Estat.

Durant el desenvolupament de l’acte, els representants dels col·lectius socials han sol·licitat la inclusió en els respectius programes electorals de cara a les pròximes eleccions estatals el seu compromís a la prohibició del fracking.

Comparteix

Icona de pantalla completa