Diari La Veu del País Valencià
FECCOOPV demana una planificació global de l’educació Infantil
RedactaVeu / València

La FECCOOPV ha demanat conèixer el projecte global de legislatura, “per a poder participar en el debat pedagògic i de construcció de xarxa pública”. En aquest sentit, considera “necessari” un debat en profunditat sobre el desenvolupament de la xarxa pública d’Educació Infantil, “que ha de transformar un projecte experimental en un projecte a llarg termini”.

CCOO PV sosté que ja té experiència en el debat proposat i en aquest sentit recorda que en el PAVACE (Pacte Valencià pel Creixement i l’Ocupació) en 2008 es va aconseguir l’acord d’escolaritzar el 60 % de l’alumnat 0-3 anys en quatre cursos, si bé “no es va complir”.

La FECCOOPV considera que “l’esforç màxim haurà de fer-se mitjançant la gratuïtat de les actuals escoles infantils municipals”, i això “per a no malgastar la xarxa que tenim i evitar solapaments en l’oferta pública”. “En el projecte presentat no s’han tingut en compte les escoles específiques de 3-6 anys, on entenem que haurien d’haver-se inclòs unitats. Haurà d’incloure’s també en la xarxa les cooperatives i escoles d’Economia Social que estan cobrint necessitats socials en els barris on estan implantades”, defensa el sindicat.

La Federació d’Ensenyament del sindicat ha assenyalat el problema que pot sorgir “si s’intenta dotar d’unitats en centres sense oferir-los alhora la dotació necessària d’espais, mobiliari i recursos pedagògics”, al temps que manifesta la seua “preocupació” per les condicions laborals del personal educador dotat, “que en tot moment hauran de ser considerats part de l’equip educatiu en condicions d’igualtat amb totes les conseqüències a l’hora de dissenyar, seguir i avaluar una programació, així com de participar en la vida del centre i en la relació amb les famílies”.

Finalment, la Federació aposta per la “necessitat” d’obrir el debat sobre l’Educació Infantil en el fòrum del Consell Escolar Valencià

Comparteix

Icona de pantalla completa