Diari La Veu del País Valencià
Rajoy vindrà a València i no rebrà Ximo Puig

ACN / València

Manuel Alcaraz, portaveu del Consell en absència de Mònica Oltra (de viatge institucional a Alemanya), ha considerat “increïble” que després de tres mesos Rajoy “no haja trobat un moment per rebre el president i que vinga a València i no possibilite tampoc aquesta trobada”. El conseller també ha explicat que el Govern valencià ha enviat una carta al ministre Montoro sol·licitant els diners per pagar l’extra del 2012 als funcionaris.

Alcaraz ha lamentat que es tracta d’una paga “que no va considerar negociar amb nosaltres” ni amb altres comunitats autònomes però que el Govern valencià no disposa dels fons per afrontar aquesta despesa, que ha dit que serà prioritària, “com tampoc per fer front a altres pagaments”.

Sobre les crítiques del PP assenyalant que la Generalitat Valenciana busca una negociació bilateral del finançament, Alcaraz s’ha demanat “¿com és possible que el Consell puga negociar aspectes claus que, per la pèssima situació de finançament, afecten de manera única la nostra comunitat, com el deute històric, si no establim un mecanisme concret puntal de manera bilateral?”.

Amb tot, ha dit que el Govern valencià “en cap cas ha renunciat als mecanismes ordinaris i multilaterals” i ha posat com a exemple la carta enviada a Montoro per al pagament de l’extra, tal com han fet altres comunitats.

“Montoro demana que es complisca el dèficit anual, situat en 0,7%, però oblida que al juny, abans de l’actual govern, ja era de l’1,2% i no va mostrar tanta reticència davant despeses extraordinaris de l’anterior govern del PP”, ha criticat el conseller, que ha recordat com al maig l’Estat va injectar 2.200 MEUR a la Generalitat Valenciana abans de les passades eleccions “per veure si el PP podia salvar el que era manifestament insalvable”.

Manuel Alcaraz ha demanat “prudència, respecte i coherència amb el poble valencià” perquè des del mes de juny “se sabia necessitat del FLA”. El conseller ha continuat assenyalant que el Govern valencià intentarà negociar “per totes les vies possibles amb el govern de l’Estat el que és just en matèria de finançament” i que no renunciarà a “mobilitzar la societat valenciana a base d’arguments”.

Comparteix

Icona de pantalla completa