Diari La Veu del País Valencià
Benifaió, exemple de solidaritat municipal amb els més necessitats
RedactaVeu / Benifaió

La partida destinada a emergència social amb destinació a les famílies més necessitades de la població puja dels 60.000 euros del 2014 als 90.000 en el present pressupost.

A més, l’actual equip de govern ha engegat per primera vegada les “beques esportives amb una dotació de 10.000 euros” per a ajudar en el pagament d’aquestes activitats als qui “passen per dificultats econòmiques” afig Ortiz. A més, s’impulsen les beques de llibres de text, material i menjador escolar. En aquesta matèria “ens adherim també al Pla del Consell per a garantir la gratuïtat dels llibres de text”, matisa Ortiz.

En l’apartat d’inversions, el pressupost 2015 aposta per diverses actuacions com el projecte d’ampliació del cementeri municipal, la dotació de més mobiliari urbà, parcs i jardins, la implantació del Cinema digital en el Centre Cultural o l’adquisició de nous vehicles per a la policia local, guardes rurals i brigada d’obres.

Contractació de veïns aturats

En matèria d’ocupació el pressupost contempla una partida de 15.000 euros destinada a la contractació de veïns aturats per al manteniment dels centres escolars.

A més a més, com ha assenyalat l’alcaldessa i “complint amb la petició dels nostres veïns” , l’Ajuntament invertirà “en la infraestructura necessària perquè els plens municipals siguen emesos i els veïns puguen seguir en directe les sessions com a seguiment al treball dels polítics”. En aquesta línia de la modernització de l’administració, en el pressupost aprovat també s’impulsarà l’administració electrònica “renovant la seua pàgina web i engegant el portal de transparència”.

En el pressupost s’ha inclòs “el pagament dels endarreriments als treballadors així com l’abonament del percentatge de la paga extra pendent”.

L’aprovació dels pressupostos 2015 de la sessió plenària de l’Ajuntament de Benifaió va tindre lloc anit. El pressupost finalment aprovat va comptar amb els vots a favor de PSOE a favor, PP i Compromís i Gent per Benifaió abstenció i el contrari d’EUPV.

Declaracions portaveus grups

Aquestes són les declaracions dels portaveus dels grups polítics representats al consistori del municipi de la Ribera Alta:

Xavier Martinez (PSOE) Vots a favor.

“Cal destacar l’esforç de l’actual equip de govern i el departament tècnic per presentar i aprovar en tan sols dos mesos un

pressupost amb línies tan importants com l’augment en un 50% de la partida destinada a ajuda d’emergència social, beques esportives o l’aposta definitiva per la modernització electrònica entre altres apostes”.

Amparo Arcís (PP) abstenció.

“Des de les files populars valorem el pressupost 2015 estable derivat de la bona gestió i herència rebuda de l’anterior pressupost 2014. Hem contribuït al mateix aportant propostes d’anterior pressupost com les ajudes als usuaris del Hort de Feliu o la partida estinada al manteniment dels col·legis fruit de la gestió en 2014. Deixàrem al juny un pressupost prorrogat estable i per açò poden presentar un pressupost equilibrat”.

Eduard Gómez (Compromís) abstenció.

“Com hem fet en l’anterior legislatura ens abstenim en els pressupostos presentats ja que responen a una línia de govern concreta, encara que de nou, ens donen opció a presentar propostes com en el nostre cas dotar partides per a renovar el pla d’accessibilitat, adquirir

per part de l’ajuntament un terreny rural per a activitats educatives i culturals a més de dotar una partida dirigida a material escolar dels centres educatius”.

Victor García (Gent per Benifaió) abstenció.

“Ens han donat molt poca participació per a aportar alguna cosa al pressupost i estem en contra que el mateix incloga l’augment de salari de l’alcaldessa”.

Samuel Ubeda (esquerra unida) votació en contra.

“No dubtem que les mesures siguen bones però no estem d’acord al no haver-se dut a terme una auditoria dels últims anys, ja que s’està confeccionant un pressupost sense una base econòmica”.

Comparteix

Icona de pantalla completa