Diari La Veu del País Valencià
Puig i Oltra a Rajoy en la seua ‘deslleial’ visita al PV: ‘Parlar per telèfon no és suficient’
RedactaVeu / EP / València

“No volem arribar perquè el que volem és dialogar, però el diàleg és impossible fins a aquest moment”, ha lamentat Oltra. Per açò, ha advertit que el full de ruta marcat pel Consell per a solucionar el finançament del País Valencià, “si no hi ha diàleg acaba per descomptat en la Justícia”.

En aquest sentit, Oltra ha afegit: “Aznar parlava en català en la intimitat i Rajoy parla per telèfon”. “Nosaltres no volem que parle per telèfon”, ha replicat en referència a les declaracions ahir del delegat del Govern al País Valencià, Juan Carlos Moragues, que va afirmar que Rajoy, “parla” amb el president de la Generalitat “per telèfon”, i ha subratllat que és “sensible” als interessos de la societat valenciana.

Una única i ‘breu’ conversa i per telèfon

Sobre aquest tema, Puig ha insistit que només han mantingut una conversa telefònica i “a més breu” i Oltra ha insistit que Rajoy hauria d’haver aprofitat la seua presència aquest dissabte a València en un acte del PPCV per a “haver visitat el Palau de la Generalitat”. Així, ha destacat que s’haguera “acoblat” tota l’agenda del Consell i se l’haguera rebut “amb tot l’honor per a parlar dels temes que els valencians necessiten”. “Açò no s’arregla per telèfon”, ha recalcat.

Puig ha esgrimit que, “amb aquesta triple acció del Govern valencià s’està produint una deterioració del teixit econòmic i una falta de pols del Govern per a solucionar el problema de les desigualtats”, que per al Consell és “un tema clau i nuclear”. Així, ha insistit que el “problema de viabilitat” que té aquest Govern “ve formulat per la falta de finançament”. De fet, ha recordat que “hem passat ja dels 40.000 milions de deute i continuem sense poder prestar els serveis socials adequats”.

Per tant, ha subratllat que “aquesta és una prioritat de país” i aquesta setmana “és una setmana important de reivindicació” en la qual els consellers recorreran tot el PV per a “explicar i interpel·lar a la societat per a junts ser capaços de solucionar aquest greu problema”. “És un 9 d’octubre basat en la unitat dels valencians per a reivindicar allò que és just”, ha assenyalat.

Oltra: ‘La deslleialtat institucional’ de Rajoy amb un estat democràtic

Per la seua banda, Oltra ha insistit que “la deslleialtat institucional” de Rajoy al “no ser capaç de reunir-se amb el president de la Generalitat” que “no solament representa el Govern valencià sinó a tots els valencians”. “És d’una deslleialtat institucional incompatible amb un estat democràtic”, ha indicat

“Rajoy no té l’interès de governar un Estat en el qual tothom se senta inclòs sinó que l’únic interès que té és el seu partit i el de guanyar les pròximes eleccions, encara que en deixar-se a tanta gent pel camí ho veig complicat”, ha manifestat.

Per contra, ha destacat que el Consell “reivindica un model constitucional de finançament” enfront d’un “model que hipoteca a comunitats com la nostra a no poder garantir els drets de les persones, perquè ací no es tracta de demanar més diners, sinó de poder complir els drets constitucionals de les persones”. “Volem un model en el qual tothom estiga inclòs i en el tothom se senta a gust”, ha reclamat.

“Els valencians tenen dret a saber el menyspreu que acabem de patir de Rajoy, que se suposa que és el president del Govern de tots els espanyols també el dels valencians”, ha postil·lat. A més, ha assenyalat que Puig està “disposat a acudir a Madrid sempre” que Rajoy el cite perquè “representa un govern que vol solucionar açò a través del diàleg i no dels tribunals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa