Diari La Veu del País Valencià
Mulet lamenta que el Govern espanyol no haja pogut salvar caqui i magrana del veto rus
RedactaVeu / València

Mulet va fer recentment una pregunta des del Senat al Govern estatal, per haver exclòs de la Comissió Europea (CE) el caqui i la magrana del nou paquet d’ajudes compensatòries que acaba de prorrogar un any per als productes agroalimentaris que pateixen les greus conseqüències del veto rus.

Tant la magrana com el caqui són productes en els quals bona part de la producció valenciana es destina a l’exportació, i del qual viu bona part de l’economia de comarques valencianes, i va ser especialment castigat durant l’any passat pel manteniment del veto rus a aquests productes, i no comptar amb cap ajuda compensatòria de la UE.

El tancament de les fronteres russes a aquests productes “ha generat un descens de fins al 15% del preu, o fins i tot en algunes explotacions valencianes la fruita no va trobar comprador i es va quedar en l’arbre per collir”, segons Mulet.

Per això, “els jocs d’estratègia, la geopolítica o macropolítica d’Alemanya amb Rússia pels seus interessos particulars, les acabem pagant com sempre el sud d’Europa, i com no, el camp valencià. S’ha pogut obtenir ajudes per als cítrics, però no per a productes de gran importància exportadora com la magrana i els caquis, i veiem com els interessos del camp valencià els han de defensar polítics nefasts del Govern espanyol als quals els importa ben poc aquest sector, i són incapaços d’aconseguir cap resultat

Comparteix

Icona de pantalla completa