Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de Catarroja retira les competències a Rosa Pérez, d’EUPV, per ‘deslleialtat’
Europa Press / València

La retirada d’atribucions ha sigut confirmada “de manera unànime” per l’assemblea d’urgència convocada per Compromís Catarroja, que ha subratllat que la decisió “no afecta de cap manera” al pacte de govern establert en la localitat entre Compromís, Guanyar-EU i PSPV el passat mes de juny.

Després de comunicar aquesta decisió, Monzó ha expressat que “lamenta profundament haver arribat a aquesta situació”, encara que entén que “és imprescindible” per a garantir l’estabilitat i el bon govern de Catarroja.

Per la seua banda, Pérez ha signat un escrit de resposta al costat de la resta de regidors del grup municipal de Guanyar Catarroja-EU, en el qual assegura que l’alcalde “ha vulnerat l’acord de govern”, i que en la seua opinió “ha fet des del primer dia” que es va concretar el pacte, en el qual, segons ella, “es va acordar governar conjuntament i des de la coresponsabilitat” i que “en cap moment s’ha respectat”.

“Sorpresa”

En aquest sentit, l’edil ha expressat la seua “sorpresa” en conèixer aquesta decisió i ha manifestat que aquesta actitud “revela el tarannà i la personalitat de la persona que l’executa”, després “d’acordar en una reunió interna de l’equip de govern un major respecte”, després d’un “desgast personal inexplicable des de l’inici de la legislatura”.

“Creiem que és difícil obrar amb més generositat de com s’ha fet des de Guanyar-EU”, ha manifestat, perquè recorda que la seua candidatura “va obtenir el mateix nombre de regidors que la de Compromís” i que, malgrat aquesta igualtat numèrica, “acceptàrem que l’alcaldia fóra per a aqueix partit durant els quatre anys de legislatura”.

Per tant, ha subratllat que “cap alcalde ha de creure’s més o per sobre dels seus companys de govern”, perquè ocupa aqueixa posició “com a resultat d’un pacte on la generositat va venir principalment de la nostra part” i ha exercit l’alcaldia, al seu judici, “amb un autoritarisme d’èpoques, pensàvem, ja superades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa