Diari La Veu del País Valencià
Mata (PSPV) sobre els pressupostos: ‘Retornen als valencians la dignitat’
Europa Press / València

Així ho ha indicat Mata als mitjans de comunicació, després que el conseller d’Hisenda i Model Productiu, Vicent Soler, haja lliurat aquest divendres al president de les Corts, Enric Morera, el projecte de pressupostos per a 2016, acompanyat per representants de la resta de formacions polítiques que formen el parlament valencià.

Sobre aquest tema, Mata ha destacat que el Consell haja presentat en tres mesos un pressupost “digníssim”, tot i que el treball d’elaboració exigeix “quatre o cinc mesos de preparació”. “Hem complit els tràmits parlamentaris i jo crec que hi ha alguns paràmetres dels quals podem estar orgullosos”, ha manifestat el síndic del PSPV.

“Sense trampes”

A més, ha afirmat que en aquests pressupostos l’executiu valencià “no fa paranys”. “L’any passat i l’anterior es van incloure partides fictícies i ací no hi ha gat amagat. Es diu exactament quin és el diferencial respecte a la mitjana de finançament nacional i que per tant el govern d’Espanya haurà de conèixer-ho el mes que ve o l’altre, però segur que s’acabarà reconeixent”, ha manifestat Mata, en al·lusió a la partida de 1.300 milions d’euros que la Generalitat ha inclòs en els comptes perquè entén que han d’arribar del Govern estatal. “Són uns diners nostres i que estan reflectits en els pressupostos”, ha subratllat.

Al seu entendre, es tracta d’un pressupost que “aposta per la recuperació econòmica però sobretot que retorna als valencians la seua dignitat perquè les partides en les quals més es gasta són les que estan vinculades a la millora de la convivència de les persones”. “Hi ha un increment espectacular en serveis socials, en Educació i Sanitat”, ha indicat el dirigent socialista, qui ha matisat que aquesta última partida frega els 6.000 milions, una xifra que ha qualificat com a “màgica i de gran progressió”.

“Els valencians poden estar tranquils perquè passaran un any en què els seus fills estaran millor educats, la seua sanitat serà molt més potent i els serveis socials seran atesos”, ha destacat el representant socialista, al mateix temps que ha manifestat que “la tristesa” és que els valencians no estiguen en les mateixes condicions que la mitjana estatal, per la qual cosa ha insistit que aquesta qüestió “ha de ser un salt qualitatiu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa