Diari La Veu del País Valencià
Mònica Oltra diu que el dret a decidir és ‘molt raonable’
Europa Press / València

La líder de Compromís, Mònica Oltra, que ha concorregut a les eleccions amb Podemos al País Valencià, ha subratllat que el dret a decidir és una proposta “molt raonable” per a aplicar a l’hora de resoldre el problema territorial a Catalunya i ha recordat que aquesta qüestió ha estat damunt de la taula durant aquesta campanya electoral.

Així s’ha expressat preguntada pel fet que el líder de Podemos, Pablo Iglesias, pose el referèndum de Catalunya com a condició per a negociar un pacte d’investidura amb el PSOE. A més, Oltra és vicepresidenta del Govern Valencià que presideix el socialista Ximo Puig.

La dirigent de Compromís considera que aplicar el dret a decidir “no vol dir” que els catalans se’n volen anar de l’Estat espanyol. “Potser a Catalunya hi ha molta gent que vol dir que es vol quedar i volen decidir-ho”, ha dit alhora que ha remarcat que la situació a Catalunya cal desbloquejar-la perquè els ciutadans “no volen aquesta paralització”. “Les eleccions del diumenge a Catalunya han dit una cosa molt clara i és que hi ha vida després del ‘monotema’ de la independència”, ha afegit.

“Deixarem que la democràcia i la llibertat actuen, els ciutadans som majors d’edat, i a Catalunya també. Estic segura que decidiran que seguim tots junts”, ha remarcat en una entrevista en La Sexta.

Comparteix

Icona de pantalla completa