Diari La Veu del País Valencià
Podemos veu difícil donar suport al PSOE si no accepta els seus quatre grups parlamentaris

Toni Martínez / Madrid.

Una escenificació perfecta. Pablo Iglesias al mig de la taula i al seu voltant els representants d’En Marea, En Comú Podem i Podemos-Compromís-És el moment. “Hem tingut una reunió de treball de coordinació els quatre grups parlamentaris”, diu el líder de Podemos remarcant “grups parlamentaris” només començar la roda de premsa aquest matí a Madrid.

A continuació totes les seues paraules van dirigides al PSOE: “Estem convençuts que ens podrem entendre amb ells”, apunta al parlar de la possibilitat que la Mesa del Congreso de los Diputados accepte la possibilitat dels grups parlamentaris valencians, gallec i català.

“I si el PSOE diu no?”, pregunten els periodistes. “No contemplem un altre escenari que el dels quatre grups parlamentaris”, una frase que repeteixen fil per randa la resta de representants de les coalicions. “Una altra cosa seria un frau democràtic”, insisteix Alexandra Fernández, d’En Marea.

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, torna a recordar la necessitat que “la Mesa del Congrés siga el reflex de l’Espanya plurinacional” i apel·la a la “lliçó” que ha donat el parlament valencià sobre com adaptar els temps i els recursos amb més grups parlamentaris.

“Pot erosionar la negativa del PSOE al grup propi el pacte de govern al País Valencià?, pregunta La Veu del País Valencià. “Són escenaris diferents, no té res a veure una cosa amb l’altra”, se’n surt el diputat valencià.

Iglesias aprofita també per a dir que si el PSOE no accepta els quatre grups parlamentaris faria molt difícil que aquests diputats li donaren suport “en altres coses”, apuntant directament a la Presidència del Govern i inclús de la mateixa Cambra del Congrés que es votarà demà dimecres amb Patxi López com a proposta socialista.

Xavier Domènech, d’En Comú Podem, deixa caure pressions del PSC perquè els socialistes espanyols rebutgen els quatre grups, una situació que defineix: “una altra alternativa visualitzaria que s’està pensant en una gran coalició”.

Després de la roda de premsa la pilota sobre el grup parlamentari valencià està al teulat del PSOE. El dimecres es veurà la primera mà de la partida, la votació sobre els representants a la Mesa i la seua Presidència. Des d’eixe moment, hi ha cinc dies per a la constitució dels grups.

Comparteix

Icona de pantalla completa