Diari La Veu del País Valencià
La FE CCOO PV valora positivament les instruccions per a l’arranjament escolar
RedactaVeu / València

La FE CCOO PV ha valorat, i així ho ha manifestat hui en la mesa que, per primera vegada, es “podrà tindre un mapa integral de tots els ensenyaments impartits en centres sostinguts amb fons públics”.

“Tot i així, el fet que se seguisquen referenciant unes ràtios amb les quals no estem d’acord, fruit de normativa pròpia de les retallades, també ho posem de manifest”, apunta el sindicat, que puntualitza que “en l’esborrany no es resolen alguns problemes històrics”. Per això el sindicat ha demanat la seua resolució: “La dotació de personal d’infermeria en centres d’educació especial específics, personal d’orientació educativa en centres ordinaris i personal d’administració i serveis en centres de certes dimensions”.

FE CCOO PV també ha sol·licitat que la possibilitat que apareix a l’esborrany de reducció de ràtios per petició del Consell Escolar Municipal siga un “compromís real” mitjançant una “autorització

administrativa que ho permeta”. I ha insistit que no hi haja reducció de plantilla “en cap centre encara que hi puga haver reducció d’unitats”.

La Federació també ha demanat una revisió de la reducció de ràtio per escolarització d’alumnat amb necessitats educatives especials i una major flexibilitat en la seua aplicació. En eixe sentit, aposta per l’estabilització de les aules de Comunicació i Llenguatge (conegudes com aules CiL) de manera que puga permetre la dotació de plantilla definitiva en els centres on estan.

“Així doncs, una vegada aquesta norma haja passat pels estaments que correspon, es farà el càlcul de les unitats segons aquests criteris i es comunicarà a Consells Escolars Municipals, a les Juntes de Personal Docent i als titulars dels centres concertats. La FE CCOO PV també demana que els sindicats docents d’ensenyament concertat tinguen aquesta informació i puguen participar al·legant”, explica el mateix comunicat.

En l’altra norma que ha passat hui per mesa, l’Ordre sobre admissió d’alumnat, es recull la reivindicació de la FE CCOO PV: “Era necessari que les famílies tingueren clar quin itinerari educatiu tindrien els seus fills i les seues filles en tota l’escolarització educativa. Açò s’estableix mitjançant l’adscripció de centres de Primària a centres de Secundària. D’aquesta manera s’afavoreix l’escolarització minimitzant els tràmits burocràtics per a les famílies”.

Comparteix

Icona de pantalla completa