Diari La Veu del País Valencià
Compromís registra un grup propi i es desvincula de Podemos

RedactaVeu / Europa Press / Madrid / València.

Compromís ha registrat un escrit en el Congrés per a tenir grup parlamentari propi durant la XI Legislatura amb els seus quatre diputats, deixant al marge per tant els quatre parlamentaris de Podemos i la independent que van concórrer en les mateixes llistes.

En un primer moment, la formació va informar a través del seu compte de Twitter que pretenia comptar amb un grup valencià Compromís-Podemos i que el portaveu seria Joan Baldoví.

No obstant açò, finalment només els quatre membres de Compromís –Baldoví, Sorlí, Bataller i Candela– han signat la sol·licitud de conformació de grup, directament a les portes del Registre de la Cambra baixa. Una opció “testimonial”, en paraules de Baldoví, que ha explicat als mitjans que en cas que aquesta sol·licitud no siga acceptada, seran els òrgans del partit els que decidisquen si els quatre parlamentaris s’integren en el grup de Podemos o s’adscriuen al Mixt.

En document adjunt, el protocol signat per Compromís i Podem abans de les eleccions del 20-D, on, en la clàusula huitena, es diu que els signants del protocol es comprometen a formar grup parlamentari propi amb els diputats elegits.

Comparteix

Icona de pantalla completa